anasınıfının aidatları sadece anasınıfında temizlik ve gıda harcamaları için kullanılır hocam. müdürünüz parayı başka kanallara aktaramaz.
yedi derken arkadaşlar cebine attı yedi demedim ben okula harcıyacak ama anasınıfında iç bişey yok tv dolaabından bozma dolaplar vb seyler demek istediğim su ki o para sınıfa harcansın madem ben 1 sene parayı dokunmadan birikmesini sağladım yeni okulda malzeme alınsın döşensin diye o halde sınıfa kullaısın o para sınıfın okulun değil okulun durumu beni ilgilendirmez çünkü okulun aprasından sınıfa çivi bile çakılmıyor ki
musa hocam biliyorumda yasal dayanak arıyorum ilçe milli eğitiminden parayı okul aile birliğine aktarmak için onay çıkartılmış ben yasal dayanaklara ihtiyacım var
[QUOTE=81gamze81;260717]peki sizin müdür hangi yasal dayanaklar doğrultusunda onay çıkartmışki?[/QUOT
ah gamzacim bi bilsem bugun 2000 tl sini çekmiş yönetmeliğin 36 ve 37 maddesini söyledim bide 13 mayıs tarihli genelgeyi söyledim banamasın demiyo şimdi şikayet banad huzur vermezler napcemı şaşırdım
https://ooegm.meb.gov.tr/mevzuat/genelge_2010_31.pdf
Alınacak Ücretin Tespiti
Madde 36- (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 s.R.G) “Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve sağlık giderleri ile kurumun/ana sınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önünde bulundurulur. Tespit edilecek aylık ücretin tavanı hiçbir Ģekilde okul öncesi eğitimin yaygınlaĢtırılması ve geliĢtirilmesini engelleyecek, velilerin ekonomik durumlarını zorlayacak Ģekilde yüksek tutulamaz.”
Ücret tespit komisyonu, belirlenen süre içinde toplanır ve okul yönetimince alınacak aylık ücret miktarını tespit eder.
Komisyon kararı, valiliğin onayından sonra yürürlüğe girer. Karar, okul müdürlüklerince velilere duyurulur. Belirlenen taban ve tavan ücretler, il millî eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilir.
Ücretin Alınması
Madde 37- (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 - 06/09/2008-26989 s.R.G) Okul yönetimi, velilerden alınan aylık ücret için bankalardan birinde hesap açar. Veliler, kendileri ile yapılan sözleĢmeye göre, çocuklarının aylık ücretini her ayın 15 ini takip eden ilk üç iĢ günü içinde banka hesabına yatırarak dekontunu okul yönetimine teslim eder. Banka olmayan yerleĢim birimlerinde aidatlar, grup öğretmeni tarafından velilerden belge karĢılığında alınır ve tutanakla okul yönetimine teslim edilir. Okul yönetimince o ay içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır.
(DeğiĢik: 27/10/2007-26683 s.R.G) “Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir. 15 gün ve daha uzun süreli rapora dayalı devamsızlıklar ile yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülkî makamların ve hıfzıssıhha kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız 15 gün veya daha fazla süre ile eğitime ara verilmesi durumunda, önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.”
Bünyesinde ana sınıfı bulunan her derece ve türdeki okullarda velilerden alınan ana sınıfı aidatları, bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda asgarî düzeyde tespit edilir ve sadece ana sınıflarının ihtiyaçlarında kullanılır.
20
Aylık aidatlar, velilerin istekleri dıĢında topluca tahsil edilemez. Belirlenen ücretin dıĢında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz.
Velilerden alınan ücret, hiçbir Ģekilde amacı dıĢında kullanılamaz.”