ÖSYM birkaç yıldır sınav görevlilerini kendi sisteminden otomatik belirliyor. Ancak bu sene YGS’de plansızlık, düzensizlik, umursamazlık birçok skandala kapı araladı. Bilindiği gibi bir sınav salonunda biri başkan, biri gözetmen olmak üzere iki görevli olur. Bu görevliler gerekli tutanakları beraber tutarlar, sınav poşetlerini beraber kapatıp teslim ederler. Çünkü tek başına tutulan tutanak olmaz ! Ama İstanbul’da oldu ! Bazı salonlarda bırakın iki görevliyi tek görevli bile yoktu. Son anda hiç görevli olmayan salonlar için yataklarından öğretmenler kaldırıldı ve karga tulumba salona sokuldu ! Birçok salon tek görevliyle sınavı tamamladı. Bazı öğretmenlere ise Cumartesi günü akşam saatlerinde göevli oldukları bilgisi verildi.

Okul girişlerinde de güvenlik zaafiyeti yaşandı. Okul girişlerinde yeterli sayıda polis memuru yoktu. Birçok okulda tek polis memuru vardı. Bayan polis ise hak getire ! İçeri alınan görevli ve öğrencilere ne kimlik soruldu ne de arama yapıldı.

ÖSYM’nin bu hataları bir daha tekrarlamaması için bir an önce tedbir alması gerekmektedir. Aksi takdirde sınav salonlarında öğrenciler çıktıktan sonra tek başına kalan sınav görevlilerinin işi sağlıklı yaptığı, özelliikle Türkiye’nin belli yerlerinde kopya, kayırma işlerinin olup olmadığı nasıl bilinecek !

Anlayacağınız ÖSYM geçmişten hiç ders almamış !