Melek Kisvesinde Şeytan

Yaşlı Kadına Yardım Bahanesiyle Emekli Maaşını Çalan Hırsız Kameraya Yakalandı.


Kadıköyde yardım bahanesiyle 85 yaşındaki bir kadının emekli maaşını çalan kadın dolandırıcı, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Ayakta güçlükle duran ve kendisine yardım edildiğini düşünen yaşlı kadının cüzdanı, kendisini emanet ettiği güvendiği kadın tarafından birkaç saniye içerisinde çalınıyor.

Olay geçtiğimiz hafta içerisinde Kadıköy'deki bir apartmanda meydana geldi. Yaşlı kadını dolandırmayı kafasına koyan Zeynep M. planını devreye sokuyor. M.'nin dolandırıcılık anı ise binaya ait 3 güvenlik kamerası tarafından bu sırada kaydediliyor. Kameralara yansıyan görüntülerde 85 yaşındaki H.K'nin emekli maaşını çekeceğini öğrenen Zeynep M. (35) harekete geçiyor. Sabah ilk iş olarak H.K'nin oturduğu binaya gelen Zeynep M. kendisini apartman sakinlerine yaşlı kadının tanıdığı olduğunu tanıtarak nereye gittiğini öğreniyor. Daha sonra yaşlı kadının peşine düşen dolandırıcı Zeynep M. dönüş yolunda bulduğu H.K'ya yardım bahanesiyle yaklaşıyor.

Koluna girdiği kadını binanın merdivenlerine kadar getiren Zeynep M. gözleri az gören ve yürümekte güçlük çeken kadının cüzdanını çantasından alıyor. Amacına ulaştıktan sonra telefonu çalmış bahanesiyle yaşlı kadını merdivenlerde bırakan zanlı Z.M hızla apartmandan uzaklaşıyor. Bir süre sonra cüzdanının çalındığını fark eden yaşlı kadın çaresiz bir şekilde ortada kalıyor.

Yaşlı kadının şikayeti üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Güven Timleri'ne bağlı ekipler kimliğini belirledikleri Zeynep M.'yi yakaladı. Adliyeye çıkartılan Zeynep M. tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi.

(Cihan Haber Ajansı)