Türkiye'nin çeşitli illerinde biraraya gelen binlerce kişi terörü protesto etti.
TAKSİM Meydanı’nda gün içinde farklı saatlerde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup binlerce kişi terörü lanetledi.

Hakkari Çukurca’daki 26 askerin şehit edilmesinin yankıları tüm yurtta devam ediyor. Beyoğlu’nda da bugün terörü lanet yürülüşleri düzenlendi. Sabah saat 10.30’dan itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi binlerce kişi Taksim Meydanı’nda toplandı. Bisikletliler Derneği’nden Beşiktaş Çarşı’ya kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ellerinde ve üzerlerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Katılımcılar İstiklal Caddesi boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz", "İmralı basılsın Apo asılsın" şeklinde slogan attı. Göstericiler kısa aralıklarla da cadde üstünde oturma eylemi yaptı.

Galatasaray Meydanı’na gelindiğinde kalabalık şehitler için saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu.


ERDOĞAN'IN SOKAĞINDA TERÖR PROTESTOSU

Saat 13.30 sıralarında yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, Üsküdar istikametine yürüdü. Protestocu grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu sokağın açıldığı caddeden de geçti. Bu sırada polislerin, Başbakan’ın evinin bulunduğu sokak girişine tedbir için dizildikleri gözlendi. Grubun, yolun karşı tarafına geçmesini engellemek için de polis otoları yolun orta kısmında dizilip önlem aldı.

Türk bayrakları taşıyan grup, terör örgütü aleyhine slogan atarak, Üsküdar istikametine yürüyüşüne devam etti.


SAMSUN

SAMSUN’da bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşen yaklaşık 5 bin kişi, ’şehitlere saygı ve teröre tepki’ yürüyüşünde buluştu. Samsun’da terör olaylarına tepki gösteren vatandaşlar bir sosyal paylaşım sitesindenhaberleşerek ’şehitlere saygı ve teröre tepki’ yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, daha sonra Atatürk Anıtı’na gitti. Burada saygı duruşunda bulunan kalabalık ardından hep bir ağızdan, Hakkari’nin Çukarca İlçesi’nde terör örgütünün düzenlendiği saldırılarda şehit düşen 24 askerin isminin okunmasıyla birlikte ’Burada’ diye bağırdı. Binlerce kişi daha sonra ’Şehidim hakkını helal et bize’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan atarak yürüyüş yaptı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyen kalabalığa e ve işyerlerinde bulunan kişiler destek verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüş olaysız sona erdi.

ZONGULDAK

ZONGULDAK’ta, çoğunluğunu dershane öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 1000 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek terörü lanetledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta oluşturdukları grup ile örgütlenen dershane öğrencileri, Gazipaşa Caddesi’ndeki Madenci Anıtı önünde toplandı. Öğrencilere, aileleriyle birlikte bazı vatandaşlar da destek verdi. Yaklaşık bin kişi, polisin güvenlik önlemi altında cadde trafiğini aksatmadan yürüyüşe başladı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, ’PKK kalleştir, Türk-Kürt kardeştir’, ’Kahrolsun PKK’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her Türk asker doğar’ sloganları attı.

Valilik önündeki Şehitler Anıtı’na kadar yürüyen kalabalık, burada sloganlarla bir süre daha terörü lanetledi. Kalabalık, şehitler anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyarak dağıldı.

KAYSERİ

KAYSERİ’de sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa düzenlenen teröre tepki mitingine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Mitingte konuşan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, "Bu ülkenin dili Türkçe’dir. Bayrağı al- yıldızlı al bayraktır. Başkenti Ankara’dır. Bunu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz mehmediz biz de askeriz’, "Mecliste PKK istemiyoruz’, ’İmralıyı basarız, Apo’yu asarız’ sloganları atarak Şehitliğe kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü.

ADANA'DA BDP BİNASI TAŞLANDI

ADANA’da ’Teröre Lanet, Şehitlere Saygı’ yürüyüşünde yaklaşık 10 bin kişi, terör örgütü PKK’yı protesto etti. Gruptan ayrılan yaklaşık 500 kişi, BDP il binasını taşladı.

İnternette sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılar üzerine vatandaşlar saat 14.00 sıralarında Uğur Mumcu Meydanı’nda biraraya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları dalgalandıran vatandaşlar ’Hepimiz Mehmetçiğiz PKK’ya yeteriz’, ’Ne mutlu Türküm diyene’ ve ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı dövizler taşıyarak, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Vatan sana canım feda’ sloganları attı.

Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na kadar yürümek isteyen vatandaşları çevik kuvvet polisleri engelledi. Bunun üzerine yaklaşık 500 kişi, kortejden ayrılıp, Atatürk Caddesi’nden ilerleyerek Tepebağ Mahallesi’nin ara sokaklarından Cemal Gürsel Caddesi’ndeki BDP Adana İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya yöneldi.

Mahalle içinde arkeopark projesi nedeniyle yıkımı gerçekleştirilen evlerin molozlarından taşları alan vatandaşlar, BDP İl Binası’nı taş yağmuruna tuttu. Parti binasındaki bazı kişiler de öfkeli gruba zafer işareti yapınca tansiyon daha da yükseldi. Grubu engellemeye çalışan çevik kuvvet polisleri, sert şekilde uyararak vatandaşları dağıttı. Bir kişinin küfür edip kaçtığını öne süren bazı vatandaşlar, İnönü Caddesi’ndeki bir oteli basmak istedi. Öfkeli vatandaşların peşinden koşan polisler, otelin içine girilmesini engelledi. Çevik kuvvet polisleri, BDP İl Başkanlığı’nın önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alıp, Cemal Gürsel Caddesi’ni trafiğe kapattı.

İZMİR

İZMİR’de, toplumun her kesiminden yaklaşık 60 bin kişi son terör saldırılarına tepki göstermek için Gündoğdu Meydanı’na akın etti. Ellerindeki Türk Bayraklarıyla alanı dolduranlar, Hakkari’deki son saldırıda şehit olan 24 askerin adlarının yazılı olduğu büyük bez pankartlarla alana giren grubu alkışlarla karşıladı.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki son terör saldırısında 24 askerin şehit olmasıyla birlikte teröre karşı tüm Türkiye’de artan tepki, İzmir’de de on binlerce kişiyi sokağa döktü. Gündoğdu Meydanı’nda bugün saat 13.00’te başlayacağı duyurulan miting için vatandaşlar saat 11.00’den itibaren gelmeye başladı. Terörü protesto eden vatandaşlar alana Alsancak Limanı, Gündoğdu Meydanı girişi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan güvenlik kapılarından geçerek girdi. İzmir Şehit Aileleri Derneği ve destek veren diğer derneklerin öncülüğündeki mitinge, çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ve belediyelerden de destek geldi. Alana Türk Bayraklarıyla girenlerin sayısı 60 bini buldu. Vatandaşlar, hep bir ağızdan terörü lanetlerken ’Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’, ’Askere uzanan eller kırılsın’, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Bir grubun alana, son saldırıda şehit olan askerlerin iadlarının yazıldığı büyük bez pankartlarla girmesi, alanı dolduran 7’den 70’e herkesten alkış aldı. Bu sırada eyleme katılanlardan bazılarının gözyaşı döktüğü görüldü.