Türkiye, Kandil Dağı'nın terör örgütü PKK için güvenli bölge olmaktan çıkarılması için dört koldan harekete geçti. Kandil'e dönük yeni stratejiye Bölgesel Kürt Yönetimi'nin destek vermesi, İran'ın PJAK'a yönelik operasyonları artırması terör örgütünde paniğe yol açtı. Yeni gelişen durum karşısında çıkış yolu arayan PKK'dan üyelerine özel kuryeli uyarı geldi: "Kampları sınırlandırın, küçük gruplara ayrılın, sürekli yer değiştirin, iletişim cihazlarını kullanmayın."
Türkiye-Irak-ABD arasındaki üçlü mekanizmanın devreye girmesiyle terör örgütü PKK'nın Kandil'de kıstırılması için önlemler artırılıyor. Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de yeni sürece destek vermesi terör örgütünü köşeye sıkıştırdı. PKK'ya yakın internet siteleri, Neçirvan Barzani'nin İran ziyareti sonrası örgüte yönelik tavrını sertleştirdiğini vurgularken, KDP'nin Kandil'e giden yolları kapatarak geliş ve gidişleri durduğunu duyurdu.
Gelişen bu tablo karşısında özellikle Türkiye'nin sınır kesiminde yer alan Hakurk, Haftanin, Sinaht kesimlerindeki PKK'ların küçük gruplara ayrılarak yer değiştirdikleri belirtiliyor. Örgütten gelen kuryeli uyarının ardından başta Kandil, Zagros, Gare, Metina, Zap olmak üzere bu bölgelerdeki kamplar sınırlandırılıyor. Yerlerinin tespit edilmemesi için de iletişim cihazlarını zorunlu olmadıkça kullanmıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) nokta vuruşu yaptığı Kandil'in Kortek, Kani Cenge ve çevresindeki alanlar başta olmak üzere kritik noktalardaki kampların taşındığı ifade ediliyor.
alıntı