Tatlıses uyandırılıyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Tatlıses uyandırılıyor

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Tatlıses uyandırılıyor





    Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in sağlık durumunda son gelişme:

    Tatlıses'in tedavisi kapsamında ilaç verilmesi kesilirken doktorlar uyandırmaya çalışıyor...




    SERCAN KISMET
    Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, İbrahim Tatlıses’in ameliyatını gerçekleştiren Prof.Dr. İlhan Elmacı ve Buket Çakıcı’nın operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Faruk Ünal’la basının sorularını yanıtladı. Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Tatlıses ’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

    Zarda ciddi hasar vardı’
    Ardından 3 saat süren operasyonu gerçekleştiren Prof.Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’in sağlık durumu hakkında, “İlk tetkikler yapıldıktan sonra ateşli silah yaralanmasına bağlı olan sağ kafa kemiklerinde beynin ön ve yan kemiği diyebileceğimiz bölgede parçalı kırıklar, beyin zarında ciddi bir hasar, beyin zarı ve beyin arasında kanama ve beyin içinde kanama olmak üzere sağ beyin yarısını içine alan ve ileri derece travmatik bir beyin hasarı söz konusuydu. Tüm bu sorunlar ameliyatla ortadan kaldırıldı. Böyle ciddi bir yaralanmada hayati risk oldukça yüksektir. Kafa içi basıncı düşürmeye yönelik olan ameliyattan sonra beyin zarının genişletmeye yönelik bir cerrahi girişim yaptık. Kafa kemiklerini de geçici bir süre, karın boşluğuna yerleştirdik. Tabii yerine koymak üzere, şu an Tatlıses, yoğun bakımdadır. İlaçlarla 24 saat uyutmaktır. Ardından yarın (bugün) sabah çekilecek tomografiye göre uyandırıp uyandırmamaya karar vereceğiz” dedi.
    Tatlıses’in tek bir ameliyat geçirdiğini ve belirten Elmacı, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Bir kurşun girişi ve önden çıkışı var. Kurşun girdiği esnada kemikte kırık meydana geldi. Bu kırık parçalar beynin içine doğru hareket ederken kurşunu sektirmiş. Sekmeyle kurşun önden çıktı. Kurşunun girişi beynin sağ tarafındaki bölgede çıkışı da öndedir. Tabii bunlar Adli Tıp’ın sonuçlarında ortaya çıkacak.
    Tatlıses’in ayrıca sol vücut yarısında tam felç vardı. Tatlıses’e şu anda yapılan tedavi kendisinin kalıcı hasarını önlemeye yöneliktir. Bu süre zarfında beynin yanı sıra plastik cerrahi de gerçekleştirildi. Konuşma güçlüğü olacağını zannetmiyorum. Beyin hasarının olduğu taraf konuşmayı kontrol eden bölüm değil. Ama bir kuvvet kaybı olabilir. Görünüm açısından bir sıkıntı yok” diye konuştu.

    Kurşun boğazından girdi
    Prof. Dr. Ömer Faruk Ünal’da Tatlıses’in Damla Diken olarak tanınan asistanı Buket Çakıcı’nın sağlık durumunun Tatlıses ’e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi. Kurşunun, Çakıcı’nın boğazından girdiğini belirten Ünal, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı. Ünal, Tatlıses ve Çakıcı’ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını da söyledi.






    Kafatası kemiği karına emanet
    Tatlıses’in beynindeki kanamanın içeride basınç oluşturmaması için kafatası kemikleri çıkarıldı. Kemikler diri kalması için daha sonra alınmak üzere karın bölgesine yerleştirildi. Bu yöntem, beyin kanaması, kafa travması, beyin ödemi gibi durumlarda başvurulan hayat kurtaran bir uygulama. Beyindeki ödeme bağlı olarak ameliyatla kanama giderildikten sonra beynin şişmesinden ve ameliyatta çıkarılan kafatası kemiğinin ameliyattan sonra yerine konulamamasından dolayı geliştirilen bu yöntem, “kafatası kemiğinin karında cilt altına gömülmesi” olarak biliniyor. Beyin ödeminin beyin sapına basınç yapması nedeniyle başvurulan yöntem sayesinde beynin hayati bölgeleri korunmuş oluyor ve yüksek ölüm riski azalıyor. Ünlü şovmen Roy Horn’un eğittiği kaplanın saldırıya uğraması sonucu geçirdiği operasyonla adı duyulan bu yöntemle pek çok kişinin hayata döndüğü biliniyor. Saklanan kafatası kemiği, duruma göre haftalarca hatta aylarca hastanın karnında kalabiliyor, daha sonra tekrar kafatasına takılıyor.
    AYŞEGÜL AYDOĞAN ATAKAN

    Son konuşmasında ölümden bahsetti
    Beyaz TV’de ekrana gelen İbo Show çıkışında uğradığı silahlı saldırıda başından yaralanan İbrahim Tatlıses’in, programdaki son konuşmasında ölümden bahsettiği ortaya çıktı. Tatlıses, programında Ferdi Tayfur’un “Emmioğlu” türküsünü okuduktan sonra şunları söyledi:
    “Bu değerlerin kıymetini bilmezsek gittikleri zaman çok üzüleceğiz. Gittiğimiz zaman çok üzüleceksiniz. Buradan gazeteci- köşe yazarı arkadaşlara da sesleniyorum; biz çok duyduk Ferdi Tayfur için ‘Ya ağlayarak şarkı söylüyor’... Bana atılan çamurlar kadar hiçbir kimseye atılmadı.Bana sataşan kadar kimse sataşmadı. Biz burdayız ama bazıları nerede bilmiyorum. Ne güzel yaşıyoruz yani, bir lokma ekmeği bölüşüyoruz.Neyin hıncındayız? Ben daha zenginim, ben daha yakışıklıyım. Hepimizin gideceği yer aynı arkadaş. Rahmetli Sabancı da dünyanın zenginlerindendi. Onun da gittiği yer aynı. Adam gibi adamdı. Onun için değerlerimize kıymet verelim.”

    milliyet
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    otekicocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Aralık.2010
    Nereden
    GİRESUN-ANKARA
    Mesajlar
    24
    @otekicocuk







    allah tan acıl şifalar dılıyorum ve dua ediyorum

  • #3
    Ülkü DUYSAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,476
    @Ülkü DUYSAK







    UMARIM EN KISA SÜREDE İYİLEŞİR. ALLAH YARDIMCISI OLSUN.
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a








    ******ESERLERİM KULLANILDIĞINDA, ALTINA ADIMIN EKLENMESİNİ RİCA EDİYORUM******

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. İbrahim Tatlıses'ten iyi haber
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2011, 11:52
    2. Tatlıses yoğun bakımdan çıktı...
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Mart.2011, 00:47
    3. İbrahim Tatlıses vuruldu!
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 18
      Son Mesaj : 16.Mart.2011, 17:50
    4. İbrahim Tatlıses Gecesi..!
      Konu Sahibi Kadir Forum RADYOMUZ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 30.Mart.2010, 01:09
    5. Şebnem Ferah Radyo Tatlıses'in Konuğu
      Konu Sahibi Arz Forum MÜZİK
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 01.Mart.2010, 16:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş