Taksim Bir Dünya Rekoruna Sahne Oldu



Sadece Serçe Parmağıyla, 90 Kiloluk Bir Kişinin Ayaklarını, Yerden Kesti.

Taksim bir dünya rekoruna sahne oldu. Ancak, Rekoru kıran bir Türk değil, Ukraynalıydı. Dmitry Halaci, sadece serçe parmağıyla, 90 kiloluk bir kişinin ayaklarını, yerden kesti. Türkiye'nin evsahipliği yaptığı bu ilginç denemenin dünya rekoru olduğu açıklandı. Ukrayna'nın bağımsızlık günü kutlamaları kapsamında Taksim'de yapılan etkinliklere katılan 31 yaşındaki Halaci, 10'a 10'luk bir kalası da sırtıyla kırdı. Ancak ülkesinde 'Demir Adam' olarak anılan Dmitry Halaci'nin bu denemeyi yaparken zorlandığı görüldü. Etkinliklere katılan Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Denys Chornyi, gösterileri izleyenlere bir teşekkür konuşması yaptı.

Taksim meydanındaki rekor denemesini yoldan geçen vatandaşlar ilgiyle izledi. Isınma turlarına her iki yanına aldığı 5'er gazetecinin kendisini çekmesini istemesiyle başlayan Halaci'nin gücü toplam 10 gazeteciden alt etmeye yetti. Bir ara çivileri çıplak elle 5 santimetre genişliğindeki tahtaya birer birer çakan rekortmen bununla da yetinmeyip, çaktığı çivileri sökerek, izleyicilerin önüne de attı. Eliyle demir bir çubuğa şekiller veren Halaci, daha sonra dünya rekorları denemelerine başladı.İlk olarak 90 kilo ağırlığındaki bir kişiyi serçe parmağıyla 10 kez yukarı kaldıran Halaci, daha sonra 10 kişinin koparamadığı zinciri kopardı. Gösterisine, 5 dakika aran veren demir adam, 5 metre uzunluğundaki tren rayını omzuyla büktü.

Halaci, son olarak 10x10 santimetre ebadındaki kalası boynuyla kırdı. İlk denemede kalası tutan zincirlerin kopmasıyla ikinci bir zincir bağlandı.Defalarca denemeye rağmen kalası kıramayan Halaci, son olarak izleyiciler arasından 10 kişiyi sahneye davet etti. Sırtındaki 5 metre uzunluğundaki kalası her iki taraftan beşer kişinin kırmasını isteyen Halaci, sahneye çıkanların başarılı olamaması üzerine, izleyicilerden 5 kişi daha sahneye davet etti. Halaci, 15 kişinin bastırdığı kalası kırarak bir dünya rekoru daha kırmış oldu. Gösteriden etkilendikleri gözlenen vatandaşlar, şaşkınlıklarını gezleyemediler. 31 yaşında ve 120 kilo ağırlığındaki Ukraynalı Dmitry Halaci'nin Guinness Rekorlar Kitabı'nda 3, Rusya Federasyonu Rekor Kitabı'nda 3 ve Ukrayna Rekor Kitabı'nda 20 rekoru olduğu öğrenildi.

haberler.com