Günlük hayatta en çok karşılaşılan problemlerden olan "kira tahsilatı", artık gayrimenkul kiraya verilmeden önce çözülecek. ERA Gayrimenkul, kişilerin finansal durumlarını analiz eden Findeks ile sektörde ilk olacak bir iş birliğini başlattı. Hayata geçirilen uygulama ile gayrimenkul sektöründe ilk defa kiracı veya alıcının kredi notları, satım ve kiralamayı gerçekleştiren tarafla paylaşılacak. Sisteminde kayıtlı bulunan bütün bireylerle ilgili kredi notu, risk raporu, çek raporu gibi önemli verilere sahip Findeks'in paylaşacağı bilgilerle; muhtemel alıcı veya kiracının "önceki bütün borçlarını düzenli ödeyip ödemediği" görülecek.

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, "Sektörümüzde en önemli problem, güven. Bunun olmadığı bir sektördeyiz. Biz güveni büyütmek istiyoruz. Findeks ile iş birliği sayesinde çok daha güvenilir bir servis vereceğiz. Özellikle kiralamalarda, müşterinin daha çok bilindiği, ödeme alışkanlıkları hakkında daha emin olunduğu bir sektör oluşturarak, güvenli işlemlere aracılık etmek için böyle bir adımda bulunduk" diye konuştu.

Kredi Kayıt Bürosu Stratejik Planlama Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya da şunları söyledi: "Özellikle kiralama tarafında kişiler, karşı tarafa evlerini çok emin şekilde emanet edebilecek. Çünkü evinizi kiraya verdiğiniz zaman beklentiniz oradan bir kira geliri almaktır. Fakat öyle örnekler yaşıyoruz ki; bırakın kira almayı evinizden çıkan kişi size borç bırakabiliyor. Findeks sayesinde artık ERA bayileri, kişinin geçmişine bakarak kirasını ödeyip ödemeyeceği konusunda tutarlı bilgi sahibi olabilecek. Bu sayede nitelikli kiracı bulunabilecek."

-memurlarnet-