İstanbul'da dehşet anları
30 Kasım 2011 Çarşamba, 10:18:22

..Topkapı Sarayı'nın önünde çatışma çıktı. İddiaya göre; Arap uyruklu bir şahıs, elindeki silahla "Allahu Ekber" diyerek çevreye ateş ediyor. İlk bilgilere göre bir güvenlik görevlisi yaralanırken, bölgeden hala silah sesleri yükseliyor.

Sultanahmet'te çatışma halen devam ediyor. Çatışma İstanbul surlarında saldırgan ve polisler arasında sürüyor.

Polislerler ile saldırgan arasındaki çatışma yaklaşık yarım saattir sürüyor.

Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre, saldırganın açtığı ateş sonucu bir asker ve bir güvenlik görevlisi yaralandı. Yine tanıkların ifadesine göre saldırgan top sakallı ve elinde bir çanta var.

Silahlı çatışmada yaralanan 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan iki kişiden birisinin vücuduna 3 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

Ayrıca saldırı sırasında yaralanan iki kişiden birinin sarayda görevli bir askerle, bir otopark görevlisinin olduğu öğrenildi.

Sultanahmet'ten halen silah sesleri geliyor. Çatışma devam ediyor.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırgan sarayın içine girdi. Burada görevli askerlerden birini de bu esnada yaraladı. Yine görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganın göğüs kısmında yedek fişeklik bulunuyor.

İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve olayın tamamen kişisel olduğunu söyledi.

HABERTURK.COM VE AJANSLAR