Namık Kemal Lisesi'nin spor alanındaki başarılarına hergün bir yenisi ekleniyor. Okulun voleybol erkek takımı Türkiye ikincisi, Judo kız takımı ise Türkiye 1.'si olarak büyük bir başarıya imza attı.


Okulda öğrencileri akademik derslerin yanında spor alanında da eğittiklerini ifade eden Okul Müdürü Reha Karasu, bundan sonraki hedeflerinin liselerarası dünya şampiyonasında derece elde etmek olduğunu söyledi. Karasu, öğrencilerin spora yönlendirilmesiyle disiplin suçlarında da önemli oranda azalma yaşandığını kaydetti.

Namık Kemal Lisesi'nin eski milli halterci müdürü Reha Karasu'nun sportif alanda yürüttüğü başarılı çalışmalar meyvelerini veriyor. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve judo gibi sporlarda başarı elde eden öğrenciler okulun adını her alanda başarıyla temsil ediyor.

Okullarında 51 milli sporcu bulunduğunu aktaran okul müdürü Reha Karasu, "Bunun yanısıra judo erkek takımımız da Türkiye 2.'si olarak büyük bir başarı elde etti. Amacımız öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak başarılı sporcular olarak yetiştirmek. Okulumuzda öğrencilerimizi hem akademik olarak iyi yetiştirmeyi hem de sportif ve kültürel alanda başarılı insanlar olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Okulumuzda daha önce yüzde 63 olan disiplin suçları oranı, öğrencilerimizi sportif ve kültürel alanlara yönlendirdikten sonra yüzde 5 seviyesine düştü. Bu amaçla okulumuzda masa tenisi takımı da kuruyoruz" dedi.

Bu yıl yapılan organizasyonlarda 43 madalya ve 6 kupa aldıklarını dile getiren Karasu, "İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin destekleriyle bundan sonraki hedefimiz liselerarası dünya şampiyonalarında hem okulumuzu hem de İzmir'i en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız da, okulların çalışma alanlarının sadece akademik eğitim olmadığını, öğrencileri aynı zamanda sportif ve kültürel alanda da eğitmek durumunda olduklarını söyledi.

Sportif ve kültürel alanda çalışma yapan okul yöneticilerine maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerini aktaran Yıldız, "Elde edilen sportif başarılar bizim için gurur kaynağı. Bu başarılı dereceleri elde eden öğrencilerimizi ve yöneticilerimizi kutluyoruz." dedi.


(CİHAN)