Sözleşmeli Personel, Sağlık Bakanlığı’nın kurum içi eğitim programlarına katılabilecek.


ANKARA-Sağlık Bakanlığı’nda çalışan sözleşmeli personel, hizmet sözleşmelerinde yapılan düzenleme ile sertifikalı eğitim programlarına ve mesleki eğitim çalışmalarına katılma hakkı kazandı.

Sağlık-Sen, Bakanlıkla yaptıkları Kurum İdari Kurul toplantısında alınan kararlar arasında sözleşmeli personelin eğitim programlarlarından yararlanması konusunun da yer aldığı hatırlatılarak, 2010 yılı hizmet sözleşmesinde bu karar çerçevesinde düzenlemeye gidildiğini açıkladı. 2010 yılı hizmet sözleşmesinin 6. Maddesinde, yapılan düzenlemeyle; sözleşmeli personel, sertifikalı eğitimlere üç ayı geçmeme, mesleki eğitim çalışmalarına ise bir ayı geçmeme koşulu ile katılabilecek.


Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen’in Sağlık Bakanlığı’nda sözleşmeli personel uygulamalarından kaynaklanan sorunların çözümü noktasında ciddi adımlar attığına dikkat çekerek, “Çabalarımız sonucu, kurum içi eğitim programlarından yararlanma konusunda sözleşmeli personelin yaşadığı ayrımcılık sona ermiştir. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, önümüzdeki süreçte, KİK toplantısında karar altına alınan tek tip sözleşmeli yasasının nakil hakkını da içerecek şekilde çıkması için çalışıyoruz. Bu başarıldığı takdirde önümüzde sadece nihai hedefimiz olan kadro hakkı kalacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

memurlar.net