Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Alınmasına İlişkin Düzenlemeyi Kasım Ayına Kadar Yetiştirmeyi Planladıklarını Açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi Kasım ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını açıkladı. Bakan Çubukçu, söz konusu düzenlemenin sözleşmeli öğretmenlerin daha önce yaptıkları hizmetleri de gözetecek adil bir düzenleme olacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki yapılanma farkının çalışma barışını bozduğunu, ayrıca sözleşmeli öğretmenin kendini kötü hissettiğini belirterek sözleşmeli öğretmenin aidiyet duygusunun tam anlamıyla gelişemediğini ifade etti. Bakan Çubukçu, "Dolayısıyla sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmamızı sürdürüyoruz. Ben olumlu anlamda sonuçlanacağına, yasal hazırlıkların kısa zamanda Meclis'e sevk edileceğine inanıyorum. Ama bundan sonra tutum olarak da herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen talebinde bulunmayacağız. Bütün öğretmenlerimizi kadrolu olarak istihdam edeceğiz" dedi.

-KASIM AYINA KADAR DÜZENLEME YETİŞECEK-

Bakan Çubukçu, gazetecilerin sorusu üzerine, Ağustos ayında yapılacak atamalarda sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını söyledi. Çubukçu, Kasım ayında yapılacak atamalara kadar söz konusu düzenlemeyi uygulamaya koymayı planladıklarını anlatarak, konu ile ilgili çalışmanın bitirilmesinin ardından açıklama yapılacağını ifade etti. Çubukçu, "Görev yerlerine göre onların mecburi hizmet yöresi olarak adlandırılan yerlerde yaptıkları hizmetleri gözeteceğiz. Sözleşmeyi öğretmenlerimizin hizmet puanlarını, bulunduğu süreyi gözeteceğiz. En adil en doğru şekilde sonuçlandıracağız" dedi. Çubukçu, Maliye Bakanlığı ile kadrolara yönelik görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

-YOLLUKLAR İÇİN 26 MİLYON TL GÖNDERİLİYOR-

Tedavi ve geçici görev yollukları meselesinin de önemli olduğunu ifade eden Çubukçu, yolluklarının ödenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanlığı tarafından MEB'e tahsis edilen ödeneklerden önemli bir kısmının serbest bırakıldığını kaydeden Çubukçu, 26 milyon TL'lik ödeneğin yollukların ödenmesi için gönderileceğini açıkladı. İkinci kısmın ise Ekim ayında serbest bırakılacağını kaydeden Çubukçu, bundan sonra yolluklar konusunda sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü bildirdi.

Sendikanın ilettiği bazı konularda da üzerinde çalışılacağı sözünü veren Bakan Çubukçu, olumlu haberleri eğitim camiasına vermeyi istediklerini kaydetti.

Kariyer basamaklarına ilişkin bazı maddelerin yargı tarafından iptal edildiğini anlatan Çubukçu, yeni bir düzenlemeyi hazırladıklarını ve yeni yasama döneminde Meclis'e sevk edileceğini kaydetti.

Çubukçu, yönetici atamaları konusunda da adil ve liyakati esas alan bir düzenleme getirerek bu konuda yıllardır süren sıkıntıyı gidermeyi hedefledikleri müjdesini verdi.

Okul idarelerini güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Çubukçu, okullarda bütçe kullanma açısından daha etkin ve yeterli olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Okul yönetiminde uzun dönem çalışan idarecilerin belli bir rotasyona tutulması ve başarının ödüllendirilmesi gibi uygulamalara gidileceğini açıklayan Çubukçu, konuyla ilgili çalışmayı yakın zamanda Başbakanlığa göndereceklerini söyledi.

Çubukçu, hizmetlilerle ilgili düzenlemenin de gelecek yıl uygulamaya konulmasını planladıklarını belirterek, yardımcı sınıfların görevde yükselme sürecini başlattıklarının altını çizdi. (ANKA)

(ONR/SC/NK)
alıntı