Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversiteleri ile Açıköğretim fakültelerinde yaklaşık 100 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Eskişehir'de, sosyal yaşamda daha çok öğrencilerin söz sahibi olduğu bildirildi.

Eskişehir'deki ''eğlence yerleri, oyun salonları, kafe ve lokanta'' gibi mekanlarda program ve fiyatlar öğrencilere göre belirleniyor. Kentte düzenlenecek ''Konser ve festival'' gibi etkinlikler öğrencilerin tatillerine göre ayarlanıyor.

Öğrencilerin kentte olmadığı dönemlerde ise Eskişehir'de bulunan işletmelerin müşteri sayısında ve düzenlenen sosyal etkinlilerde düşüş görülüyor.

Eskişehir'in eğlence mekanlarından 222 Park'ın İşletme Müdürü Adnan Özpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her kentinden öğrencilerin Eskişehir'e öğrenim görmeye geldiğini, işletmelerinde de öğrenciye özel fiyat tarifelerinin uygulandığını söyledi.

Öğrenciye kuruldukları günden beri ayrıcalık tanıdıklarını anlatan Özpak, şöyle konuştu:

''Bizim müşterilerimizin büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Eskişehir'deki sosyal mekanlarda sezon, eylülde başlayıp 15 Haziran'da sona eriyor. Çünkü öğrenciler memleketlerine gidiyor. Dolayısıyla programlarımızı buna göre planlıyoruz. Bir sanatçıyı işletmemize davet edeceğimiz zaman öğrencinin tatil zamanlarını hesaba katıyoruz. Tüm işletmeci arkadaşlar öğrencileri bekliyor. Bunun inkarı yok, öğrenci Eskişehir'e hareket getiriyor. Öğrenci artık Eskişehir ile bütünleşmiş durumda.''

Eskişehir'de 2 şubesi bulunan Yemek Dünyası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adem Gündüz de Eskişehir'de binlerce öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade ederek, yemek çeşitliliğini ve ücretlerini öğrencilere göre ayarladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin vatandaşları da etkilediğini belirten Gündü, ''Öğrencinin kente gelip gittiği dönemlere göre kendimize bir vizyon belirliyoruz. Ayrıca Eskişehir'e Türkiye'nin birçok kentinden öğrenci geliyor. Onların damak zevkine uygun yemekler hazırlıyoruz. Günlük 25 çeşit yemek çıkarıyoruz. Öğrencilerin kentte olmadığı dönemlerde günlük yemek satışlarımız yüzde 30 oranında azalıyor'' dedi.

Anadolu Ajansı