SGK ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında, dünyada sosyal güvenlik uzmanı yetiştirecek ilk fakülte Gökçeada'da açılacak.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen SGK Çanakkale İl Müdürü Ali Sürücü, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir'le dört yıllık fakülte için görüştüklerini belirtti. Sürücü, "Türkiye'de ve dünyada sosyal güvenlik uzmanı olmak iki yıllık eğitim olanağı vardı ancak ÇOMÜbünyesinde, Gökçeada'da açılması için çalışmalarını yürüttüğümüz, 40 öğrenci kontenjanlı dört yıllık SGK uzman yetiştiriciliği bölümü için çalışmalar devam ediyor. YÖK'ün kararı sonucu, bir sorun olmazsa dünyada ve Türkiye'de bir ilki Çanakkale sınırları içinde gerçekleştireceğiz." dedi.

Geçen yıl 117 bin olan aktif çalışan sayısının bu yıl 110 bin civarında olduğunu kaydeden SGK İl Müdürü Sürücü, bununla birlikte emekli sayısında da artış olduğunu belirtti. Ali Sürücü, bu yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında üçüncüsü kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili geniş bir program hazırladıklarını söyledi. Bu kapsamda yerel yönetim ve kurum temsilcilerine ziyaretler düzenleyeceklerini belirten Sürücü, ayrıca halka açık çeşitli etkinlikler yapacaklarını, son günde de kurum çalışanlarıyla birlikte şehitlikleri gezeceklerini söyledi.

(CİHAN)