Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, sigara ve alkol kullanma yaşının ilkokul çağındaki çocuklara kadar indiği uyarısında bulunu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin okula heyecanlı bir başlangıç yaptığını söyledi. Eğitimde, Yeşilay ve Yeşilay’ın çalışmalarının da etkin bir şekilde var olması gerektiğini ifade eden Balcı, “Sadece kitaplardaki bilgilerle sağlıklı, bilinçli ve özgür bireylerin yetişmesi mümkün olamayacaktır. Sağlığına ve geleceğine yönelik tehlikelerin farkında olan bir nesil için, Yeşilay’ın faaliyetlerinin içinde aktif olarak yer alan, zararlı alışkanlıklarla her zeminde mücadelesini sürdüren bir gençlik, aldığı eğitimin meyvelerini de vermiş olacaktır.” dedi.

Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve ekran bağımlılığının zararlarının çocuk ve gençlerin zihinlerinde yer etmesi ve bu zararlara karşı topyekûn bir mücadele için çalışmaların okul sıralarında başlatılması gerektiğini kaydeden Balcı, “Yeşilay olarak her yıl olduğu gibi bu eğitim yılında da anaokullarından üniversitelere kadar her aşamada öğrencilerimizin yanında olacağız. Tiyatro oyunları, gösteriler, resim sergileri, seminerler ve her türlü faaliyetlerle çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte sağlıklı ve özgür bir neslin inşası için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sigara ve alkol kullanma yaşının ilkokul çağındaki çocuklara kadar indiği uyarısında bulunan Balcı, şöyle dedi: “Okul önlerinde uyuşturucu satıldığı, ekran ve internet bağımlılığını tehlikeli bir seviyeye ulaştığı günümüzde tüm bu kötü alışkanlıklarla mücadelede Yeşilay’ın en büyük destekçisi yine çocuklarımız ve gençlerimiz olacaktır.”

Cihan Haber Ajansı