Hakkari Valisi Muammer Türker, Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda 1 polis ve 1 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Vali Türker, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde teröristlerce İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırı düzenlendiğini belirterek, ''Saldırıda 1 polis ve 1 asker şehit oldu, 3 vatandaşımız da hayatını kaybetti'' dedi.

Türker, olayla ilgili detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını kaydetti.

Saldırıda 7'si jandarma personeli 10 kişi de yaralanmıştı.

Ölü geçirilen PKK'lılarda asker kıyafetli çıktı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde akşam gece başlayan ve yaklaşı k 2 saat süren çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lılar asker kıyafetli çıktı.

Şemdinli ilçesinde gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Şemdinli Polis Noktası ve Şemdinli 3. Taktik Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlenmişti. Yaklaşık 2 saat süren ve ağır silahların kullanıldığı çatışmada, helikopterlerin desteğiyle teröristler geri püskürtüldü. Çatışmada ilk belirlemelere göre 3 sivil hayatını kaybederken, 2 terörist de ölü ele geçirildi. Teröristlerin asker kıyafeti giymesi dikkatlerden kaçmazken, bölgede karadan ve havadan operasyonlar sürdürülüyor.

İlçede sabah saatlerinde kepenkler açılmazken, sessiz bekleyiş ise devam ediyor.
İLK GELEN BİLGİLER

Hakkari Valisi Muammer Türker, Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda, 3 kişinin öldüğünü, 7'si jandarma görevlisi 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Vali Türker, gece saatlerinde terör örgütü üyelerince İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7'si jandarma personeli 10 kişinin yaralandığını belirtti.

Vali Türker, çatışmanın bittiğini, teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldığını vurguladı

Memurlar.net ve Ajanslar

Memurlar.Net