Bakan Şahin, Alzheimer ve benzeri hastalıkları olanlar için ayrı huzurevi sağlanacağını, sorunlu çocukların yurtlarının da ayrılacağını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, huzurevleri ve SHÇEK'e bağlı yetiştirme yurtlarını baştan sona değiştireceklerini açıkladı. Bazı gazeteciler ile sohbet eden Şahin, yetiştirme yurtları, huzurevleri ve sığınma evlerini yeniden elden geçireceklerini belirterek, "Buralarda ihtisaslaşma modelini hayata geçireceğiz. Mesela psikolojik sorunu olan, Alzheimer hastası olan yaşlılar ayrı bir yerde kalacak. Sonuçta onlara yönelik hizmetlerin de farklı olması, çalışanların da ihtisaslaşması gerekiyor" dedi. Çocuk ve kadınlar için de aynı modeli uygulamak istediklerine dikkat çeken Şahin, "Aynı sorunu olan kişilerin farklı kişilerle değil kendileri gibi olanlarla kalması gerekiyor. Çünkü özellikle çocukların eğitimleri bile bu nedenle aksıyor. Bunu gidermek lazım" diye konuştu.

ADAM ADAMA MARKAJ

Şahin,yetiştirme yurtlarında kalan çocukların eğitim durumları ile ilgili bir çalışma yaptıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Kim okulu bırakmış, kim üniversiteye gidiyor. Bunları çıkardıktan sonra okula devam etmek istemeyen çocukları mesleki eğitime yönelteceğiz. Okumuyorsa bir meslek sahibi olsun istiyoruz. Açıkçacı biraz adam adama markaj uygulayıp bu çocukları birebir takibe alacağız." Çoçuk bakım evlerini de yeniden elden geçireceğiz. Hem çocuk hem yaşlı bakım evlerine yönelik bir ihtisaslaşma modeli hayata geçireceğiz. Mesela psikilojik sorunu olan yaşlılar ayrı bir yerde kalacak. Sonuçta onlara yönelik hizmetlerin de farklı olması, çalışanların da ihtisaslaşması gerekiyor. Çocuk ve kadınlar için de aynı modeli uygulamak istiyoruz. Çünkü özellikle çocukların eğitimleri bile bu nedenle aksıyor. Bizim bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda kalan çocukların eğitim durumları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Kim okulu bırakmış, kim üniversiteye gidiyor. Okula devam etmek istemeyen çocukları mesleki eğitime yönelteceğiz. Açıkçacı biraz adam adama markaj uygulayıp bu çocukları birebir takibe alacağız.



SABAH