Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un Başbakan tarafından yanıtlanmasını istediği TTNET'in kota aşımı konusundaki soru önergesine yanıt geldi. Yalın ADSL ve 50 ile ucuz internet, çok yakında!

Kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine Adana Milletvekili Yılmaz Tankut tarafından 1 Ekim 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması talep edilen soru önergesi şöyleydi;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Yılmaz TANKUT

MHP Adana Milletvekili

Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009'da aldığı kararla Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL hizmeti bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu ve söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırılmıştır.

İletişim hizmetlerinin geliştiği günümüzde sabit telefon hattı kullanmak istemeyen vatandaşlarımızdan gelen taleplerden de anlaşılmaktadır ki, ADSL abonesi olmak isteyen tüketiciye sabit hat abonesi olmadan ADSL hizmet verilmesi istenmektedir.

Ayrıca yine bize ulaşan taleplerde, internet erişim fiyatlarının yüksekliğinden yakınan vatandaşlar için daha ekonomik bir tarifenin oluşturulması gerektiği anlaşılmaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Sabit telefon hat abonesi olmadan ADSL hizmetinin verilmediği konusundaki bu sıkıntılardan haberdar mısınız?

2- Eğer haberdar iseniz vatandaşların bu sıkıntıdan kurtulması için ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

3- Ayrıca internete erişmede ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımızın durumlarını dikkate alacak şekilde maliyeti düşürüp, internet hızının fazla önemli olmadığı, seçenekli tarifelerinde sunulması ve şimdiki tarifeden mümkün olan en ucuz fiyatlarla (9 ve 19 TL lik) seçeneklerin oluşturulması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?"

Verilen Cevap

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in edindiği belgelere göre 17 Aralık tarihli belgede Başbakanlık adına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından verilen cevap ise şöyle;











-memurlarnet-