Polislere Müjde!

Erdoğan Müjdeyi Verdi, Polisler Askerlikten Muaf Olacak

Başbakan Erdoğan, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Polislerin askerlik sürelerine ilişkinle ilgili çalışmalara ilişkin olarak soru üzerine Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

''Gerek Polis Akademisi mezunları gerek iki yıllık yüksekokul mezunları, 10 yıl polislik görevini yaptıktan sonra askerliğini yapmış sayılacaklar. Şu anda askerlik görevini yapmakta olanlar bu kanun çıktıktan sonra askerlik görevleri durdurularak terhis edilmiş olacaklar."

Erdoğan, ''Şu anda 38 bin gibi bir yığılma var. Bunlar da yine aynı şekilde bu yasadan istifadeyle askerliğini yapmış olacaklar, fakat 10 yılı tamamlamayanlar askerliklerini yapmamış olacaklar. Askere sevk edilecekler'' dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da ''Polislerimiz askerlikten tamamen muaf olacak, hiç askerlik yapmayacaklar. Ama 10 yıl polislik mesleğinde kalmak zorunda. 10 yıldan önce eğer polislik mesleğinden ayrılırsa o zaman tekrar askerlik yapmak zorunda kalacak'' açıklamasını yaptı.

Bakan Atalay, şöyle devam etti:

''Şu anda 38 bin yaklaşık askerliğini yapmayan var. Hepsi bundan faydalanıyor. 2 bin 500 civarında da şu anda askerde olan var. Onlar da bu kanun çıktığı anda terhis olacaklar. Bundan sonra da polisler tamamen askerlikten muaf olacak. Başbakanımızın bugün ifade ettiği husus budur. İşin özü polisin tamamen askerlikten muafiyetidir. Hiç askerlik yapmayacağıdır. 1-2 hafta içinde de bunu yasalaşmasını arzu ediyoruz, planlıyoruz."

haberler.com

yuppiiiiii