Özürlüler için Memurluk Başvuruları Başlıyor
Kamu, Özürlü Personel İstihdam Etmek İçin Sınav Açacak. Başvurular 27 Temmuz Günü Başlıyor.

Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü personel istihdam etmek için sınav açacak. Başvurular 27 Temmuz günü başlıyor. Sınavı kazanan 54 özürlü, çeşitli kurumlarda işe başlayacak.

Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü, Ordu Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüp Belediye Başkanlığı ve Kırıkkale Balışeyh İlçesi, Kulaksız Belediye Başkanlığı, kurumlarda yüzde 3 oranında özürlü çalıştırma şartına göre personel alacak.

Özürlü personel almak için yapılacak sınava girmek isteyen adaylar 27.07.2009-10.08.2009 tarihleri arasında belirtilen kurumlara başvurabilecek. Açıklamaya göre; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na başvuruda bulunacak olanların en az yüzde 40 özürlülük oranını belgelemesi ve üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Mimarlık bölümünden mezun olması gerekiyor. 34 personel alacak olan Bakanlığın internet sitesinden İş Talep Formu, 1 vesikalık fotoğraf ve sağlık kurulu raporuyla başvuruda bulunulacak.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü ise 2 memur alacak. Genel Müdürlüğe başvurmak için İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, İktisat, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve bunlara denkliği kabul edilen fakülte ve yüksekokullardan mezun şartı aranıyor. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ise önlisans mezunu 1 memur alacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, alacağı 2 memur için sadece ortaöğretim kurumlarından mezun olmayı yeterli görüyor.

Ordu Üniversitesi Rektörlüğü de 1'i fakülte, 1'i önlisans ve 2'si ortaöğretim olmak üzere 4 memur alacak. Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü, alacağı tek memurun meslek liselerinin Makine Ressamlığı Bölümü'nden mezun olma şartını arıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, inşaat mühendisliği bölümü şartını ararken, Ordu Belediye Başkanlığı, 1'i lisans, 1'i de meslek lisesi mezunu olmak üzere 2 memur alacak.

İstanbul Eyüp Belediye Başkanlığı, alacağı 6 memurun lisan ve önlisans bölümlerinden mezun şartı ararken, Kırıkkale Balışeyh ilçesi Kulaksız Belediye Başkanlığı alacağı tek memur için lise mezunu şartını arıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki özürlü personel için başvuracak adayların iş talep formu doldurmaları gerekiyor. Başvuru yerlerinden alınabilecek iş talep formları ile posta yoluyla da başvuru yapılabilecek. (CİHAN)