Özel hastanelerde acil servis oyunu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Özel hastanelerde acil servis oyunu

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    Özel hastanelerde acil servis oyunu





    Hastalardan alınan katılım paylarının 15 liraya çıkarılmasıyla müşteri kaybetmeye başlayan özel hastaneler, kendilerince çözüm geliştirmeye başladı. Son olarak müşteri kaybetmek istemeyen özel sağlık kuruluşları, muayene olmaya gelen hastaları, yasa gereği katılım payı alınamayan acil servislere yönlendirmeye başladı

    CAHİT SARAÇOĞLU

    Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde yükseltilen muayene katılım payı, özel hastanelerin müşteri kaybetmesine neden oldu. Katılım payının 12 lirasının özel hastane tarafından tahsili, ayrıca fark ücreti alınması, vatandaşın özel hastanelere müracaatını azalttı.

    REKABETTE GERİ KALIYORLARMIŞ!

    Özel hastaneler ise, katılım payı artırışı ile müşterilerinin azaldığını, stopaj, vergi gibi ödemelerinden dolayı rekabette geri kaldıklarını belirtiyorlar. Özel hastaneler bu nedenle devlet katkı paylarının biraz daha artırılmasını istiyorlar.

    AMAÇ, YÜKÜ AZALTMAKTI

    Sağlık alanında özel sektörü teşvik edici politikalar geliştirilirken, sağlık giderlerinin bütçeye getirdiği yükü azaltmak için getirilen uygulamalar ise sektörü çıkmaza soktu. Hükümetin son olarak muayene katılım paylarını artırıcı kararı, özel hastanelere hasta müracaatlarını düşürdü.

    8 İLA 15 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

    Devlet hastanelerinden 8 lira, özel hastanelerde ise 15 liraya çıkarılan muayene katılım payı, özel hastanelerin müşteri kaybetmesine neden olurken, muayene katılım payının 12 lirasının özel hastane tarafından kesilmesinin yanı sıra, özel hastanelerde ayrıca fark ücreti alınması nedeniyle vatandaş özel hastaneleri tercih etmemeye başladı.

    MÜŞTERİ KAYBETMİYORLAR

    Para kazanma durumları sıkıntıya düşen özel hastaneler ne yapacaklarını şaşırdı. Son olarak müşteri kaybetmek istemeyen özel sağlık kuruluşları, muayene olmaya gelen hastaları, yasa gereği katılım payı alınamayan acil servislere yönlendirmeye başladı. Böylece hastalardan katılım payı almazken, müşteri olarak da kaybetmeme yöntemi geliştirildi.

    Katkı paylarında artış bekleniyor

    Özel hastaneler katılım payı artırışı ile birlikte müşterilerini kaybetmeye başladıklarını, hastanelerinin kapanma riski taşıdığına dikkat çekerlerken stopaj, vergi gibi ödemelerinin yanı sıra, devlet hastaneleri ile aralarındaki 7 liralık katılım payı farkı nedeniyle rekabette geri kaldıklarını belirtiyorlar. Bu nedenle, 1 Ekim 2009'dan itibaren uygulamaya giren zamlı muayene katılım paylarını eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye taşıyacak olan özel hastaneler, devletten aldıkları katkı paylarının da artırılmasını istiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarından alınan katılım paylarının 15 liraya çıkarılmasıyla müşteri kaybetmeye başlayan özel hastaneler, içerisine düştükleri zor durumdan sıyrılmak için kendilerince çözüm geliştirmeye başladı.

    Acilde ilave ücret alınamıyor

    Acil servislerden alınan hizmetlerde, ilave ücret alınamıyor. Sosyal Güvenlik Reformu'yla tanınan haklara göre, acil durumlarda sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından alınan sağlık hizmeti bedelleri de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Buna karşılık, sözleşmeli veya sözleşmesiz herhangi bir sağlık kuruluşu acil hallerde kendisine gelen genel sağlık sigortalı hastadan da Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan da herhangi bir ilave fark ücreti alamıyor. Normal koşullarda ise sözleşmeli özel hastanelerden alınan tedavi hizmetine karşılık hastanelerin yüzde 30 fark ücreti isteme hakkı bulunuyor. Sözleşmesiz sağlık kuruluşlarından alınan sağlık hizmetinin bedelleri ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmıyor. İlaç yazılması halinde geriye kalan 3 lira da eczane tarafından kesiliyor.

    Uygulama şekli nasıl?

    Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil kişilerin sağlık kurum ve kuruluşlarındaki ayakta tedavilerine ilişkin hekim ve diş hekimi muayenelerinden birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 lira, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 lira, özel sağlık kurumlarında 15 lira katılım payı alınıyor. Kapsama dahil kişilerin ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayeneleri sonucunda reçete düzenlenmemesi veya reçete edilen ilaçların temini amacıyla eczanelere müracaat edilmemesi durumunda, birinci basamak sağlık kuruluşları ile aile hekimliği muayenelerinde katılım payı alınmıyor. İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde ise katılım payı tutarlarında 3 lira indirim yapılıyor.



    -memurlarnet-
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    ceptel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Temmuz.2015
    Mesajlar
    1
    @ceptel







    artık bütün özel sağlık kuruluş larında böyle

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Cevap: 5
      Son Mesaj : 24.Mayıs.2014, 23:06
    2. acil yardım özel eğitimde etkinlik planı
      Konu Sahibi sewqi07 Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Kasım.2013, 21:25
    3. Fırıldak Oyunu,Eşini Bul Oyunu,Ne Yapalım ?,Külah Giyme Oyunu,Gülme Oyunu
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum ISINDIRICI OYUN
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 06.Aralık.2011, 19:59
    4. Hastanelerde yeni dönem başlıyor
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 08.Ekim.2011, 13:00
    5. Acil Servis Konseri
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MÜZİK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 01.Mart.2010, 00:02

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş