Aldatan koca eşine ‘Sende birini bul’ deyince 350 bin TL tazminat cezası aldı. Mahkeme kocanın teklifinin kadının manevi dengesini bozduğuna dikkat çekti

LÜTFİ KAPLAN ANKARA

Maddi durumu çok iyi olan Hüseyin K., Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak çalışan eşi M.K’yı aldattı. Hüseyin K, sevgilisine ev ve araba aldı. onu yakın çevresine ‘eşim’ diye tanıttı. Durumu öğrenen M.K. kocasına neden aldattığını sorduğunda ilginç bir yanıt aldı. Koca, ‘İşine gelirse böyle yaşarız, sen de kendine bir arkadaş bul’ dedi. Kadın, eşinin ahlaksız teklifi üzerine boşanma davası ile birlikte 250 bin TL maddi ve 2 milyon TL manevi tazminat davası açtı.

YARGITAY TAZMİNATI ÇOK BULDU

Çiftlier için boşanma kararı veren mahkeme Hüseyin K.’yi 100 bin TL manevi ve 250 bin TL de maddi tazminat ödemeye hükmetti. Ancak Yerel mahkemenin 350 bin TL’lik cezası Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından çok bulundu.

TÖREYE KARŞI HUKUK DERSİ

Yerel mahkeme, aldatan kocanın eşine ‘sende birini bul’ diyerek ahlaksız teklifte bulunmasının kadının ‘manevi dengesini’ bozduğuna dikkat çekti. Yerel mahkeme, ‘Toplumumuzda kadın evlilik dışı biriyle beraber olduğunda sonucu ölümdür ancak erkek yaptığında elinin kiri diye düşünülmektedir’ diyerek, yüksek miktarda tazminatın töre cinayetlerinin önleyebileceğini ima etti. Yerel mahkemenin direnme kararı sonrası Yargıtay Hukuk Genel Kurulu dosyayı tekrar gündeme alarak yerel mahkemenin tazminat kararını onadı.



-memurlarnet-