Türk Eğitim-Sen'in öğretmenlerle ilgili anket sonuçlarına göre, "Öğretmenlerin yüzde 75.1'i aylık gelirinin harcamalarını karşılamaya yetmediğini belirtirken, yüzde 67.8'i ise son bir yıl içinde banka kredisi çektiğini" ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, Türk Eğitim-Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 3 bin 65 öğretmene anket düzenledi.

Anket sonuçlarına göre, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 41.5'inin geliri aile ve çocuk yardımı dahil maaşı ve ek ders ücretleri ile birlikte 1501-2000 TL olarak belirlendi.

Öğretmenlerin yüzde 75.1'i "Aylık gelirinin harcamalarını karşılamaya yetmediğini" belirtirken, yüzde 67.8'i ise "Son bir yıl içinde banka kredisi çektiğini" ifade etti.

Çoğunluğunun "Maddi konular nedeniyle eşiyle tartıştığının" ortaya çıktığı anket sonucuna göre, öğretmenlerin yüzde 93.1'i "Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını kaybettiği" görüşünde olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin yüzde 57.6'sı "Çalışma ortamından memnun olmadığını" belirtirken, yüzde 84.3'ü "Kadrolu öğretmenlik dışındaki öğretmen istihdamının hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu" düşünüyor.

Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan öğretmenlerin sorunlarının en az birinin çözüldüğüne ilişkin müjde" vermesini isterken, bu öğretmenlerin yüzde 34.8'i "Bakan Çubukçu'dan öğretmenlik mesleğinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik mesajlar" beklediğini kaydetti.

AA