Sıhhıye Meydanı'nda kutlamalar sonunda bazı gruplar arasında çatışma çıktı.


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sıhhıye Meydanı'nda kutlamalar sonunda bazı gruplar arasında çatışma çıktı.

  • #1
    dent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2009
    Mesajlar
    130
    @dent



    Sıhhıye Meydanı'nda kutlamalar sonunda bazı gruplar arasında çatışma çıktı.





    Sıhhıye Meydanı'nda kutlamalar sonunda bazı gruplar arasında çatışma çıktı.
    01.05.2011 20:18:10
    1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı'na girmek isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na mensup emekçiler polis aramasından geçmek isterken BDP'li bir grubun saldırısına uğradı.

    Ankara Adalet Sarayı önünde gerçekleşen kavgada sendikaya bağlı 5 kişi yaralanarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

    Sıhhiye Meydanı'nda saat 14.00'de gerçekleştirilecek kutlamalar çerçevesinde Tren Garı önünde 1 Mayıs Tertip Komitesi öncülüğünde toplanan emekçiler, yürüyerek Sıhhiye Meydanı'na giriş yaptı. Birçok sendika ve sivil toplum örgütünün polis aramasından geçerek alana giriş yapmasının ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı bir grup emekçi de alana girmek üzere arama noktasına geldi.

    FLAMA VE SOPALARLA DÖVÜLDÜ

    Ancak grubun önünü BDP'li bir grup kesince arbede yaşandı. BDP'liler sendikaya bağlı işçilere saldırarak alana girişlerine engel olmaya çalıştı. Saldırıya uğrayan sendikalılar Adalet Sarayı'na doğru kaçarken, BDP'liler de arkalarından koşarak yakaladıkları bir grup sendika mensubunu, ellerinde bulunan flamaların sopaları ile dövdü. Saldırıda ayrıca, bir basın mensubu da başına gelen taşla yaralandı. Yaralanan işçiler olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

    Saldırının ardından alana alınmayan sendikalılar adına açıklama yapan Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahin Dokucu kendilerinin alana girmelerine izin verilmediğini belirterek, "BDP ve KESK daha önce 1 Mayıs Tertip Komitesi'ne bizim de alana giriş yapacağımızı söylememize rağmen bize saldırarak alana giriş yapmamıza izin vermediler. Çok sayıda arkadaşımız ve hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

    Adalet Sarayı önünde polis ablukası altına alınan Birleşik Kamu-İş'e bağlı emekçiler daha sonra polis çemberi içerisinde güvenli bir şekilde Sıhhiye Meydanı'na giriş yaptı. İşçiler olayların ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı.




    KESK-EĞİTİM SEN yazıklar olsun size.

  • #2
    dent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2009
    Mesajlar
    130
    @dent







    BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU, BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEREK 1 MAYIS KUTLAMALARINDA ANKARA'DA YAŞANAN ÇİRKİN SALDIRIYI KINADI


    Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ankara'daki 1 Mayıs kutlamalarında konfederasyonumuza ve bağlı sendikalarına karşı yapılan çirkin saldırıyı kınamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.



    BASINA VE KAMUOYUNA




    Emeğin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak, emeğin ve emekçinin haklı taleplerini dile getirmek, haksızlığa, hukuksuzluğa, baskıya, sömürüye, ayrımcılığa, zulme ve sürgünlere karşı emekten aldığımız güçle bir kez daha HAYIR diyebilmek için, BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU olarak tüm Türkiye’de alanları doldurduk.


    1 Mayıs emeğin ve emekçinin, hak ve eşitliğin, özgürlük ve demokrasinin, alınteri ve bağımsızlığın, barış ve kardeşliğin bayramıdır. 1 Mayıs; aynı zamanda 1 Mayıs 1977’de yaşanan, KANLI 1 MAYIS’ın, kurban edilen onlarca yaşamın, hak, eşitlik ve adalet adına yitirilen canların anıldığı gündür. 1 Mayıs; aydınlatılmayan cinayetlerin, fail-i meçhullerin, güç ve çıkar odaklarının önündeki sis perdesinin bir kez daha aralanmaya çalışıldığı gündür. Bu yönüyle 1 Mayıs’ın bir yüzü bayram, bir yüzü hüzündür.


    Bu düşüncelerle Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ankara Sıhhiye Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarına da konfederasyon üyelerimiz yoğun katılım göstermişlerdir. Ancak Sıhhiye Meydanı’na gelen demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların ve siyasi partilerin de bulunduğu kortejde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde ellerinde Türk bayrakları bulunan üyelerimizin önce tertip komitesinde bulunan KESK tarafından alana girmeleri engellenmeye çalışılmış ve hemen arkasından da KESK’in hedef göstermesi sonucu alanda bulunan üyelerimiz bazı siyasi gruplar tarafından saldırıya uğramış; taş ve sopalarla düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda arkadaşımız yaralanmışlardır.


    Saldırı sonrası emniyet yetkililerinin konfederasyon üyelerimizin can güvenliklerini koruyamayacaklarını bildirmeleri üzerine yaralanan üyelerimizle birlikte, emekçi arkadaşlarımız polis kordonu eşliğinde alandan uzaklaştırılmışlardır.


    Yaralı arkadaşlarımız ambulanslarla hastaneye kaldırılmışlardır ve tedavileri sürmektedir.
    1 Mayıs gibi son derece anlamlı bir günde meydana gelen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıya uğramalarına neden olan KESK ve saldırıyı gerçekleştiren kişilerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerekli işlemlerin başlatılacağını ve bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı önünde gerekli cezaları almalarının takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.


    Emek mücadelesi; hak ve özgürlükten, eşitlik ve demokrasiden ödün vermeyen 1 Mayıs’ın ruhuna sahip çıkan ve gücünü sadece ve sadece haktan, halktan, hukuktan, demokrasiden, alınterinin onurundan ve emeğinden alan kitle örgütleri ile verilebilir.


    Bu onurlu mücadelede, Türkiye’nin geleceğine, demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmak, insana yaraşır eşit ve hakça yaşamı, adaleti tesis etmek, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı dirayetli bir tutum sergilemek; her bir ferdin, her bir kitle örgütünün en öncelikli görevidir.


    Bu onurlu mücadelede tüm emekçilerimizi Birleşik Kamu-İş’e ve sendikalarımıza katılmaya çağırıyoruz.





    Merkez Yönetim Kurulu Adına
    Hasan KÜTÜK
    Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı



    https://www.egitimis.org.tr/default....=haber&id=1110

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Çukurca' da Çatışma: 24 Şehit...
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 28
      Son Mesaj : 20.Ekim.2011, 13:19
    2. Şırnak'ta çatışma: 2 şehit
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Eylül.2011, 13:08
    3. Siirt'te çatışma! 5 Şehit
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Eylül.2011, 22:46
    4. Osmaniye de çatışma bir şehit
      Konu Sahibi Kübra AKÇİMEN Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2011, 02:52
    5. Kutlamalar (yıldönümü, doğum günü vs.)
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 18.Kasım.2009, 11:18

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş