Öğretmen adayları açlık grevine başladı
Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)

KAMU Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanlarının yetersizliği nedeniyle atanamayan bir grup öğretmen adayı, Ankara'nın Sıhhiye semtinde Abdi İpekçi Parkı’nda, 7 Ağustos'a kadar sürecek açlık grevine başladı.

Eğitim- Sen ve Eğitim İş Sendikaları’nın da destek verdiği açlık grevi için çeşitli illerden gelen öğretmen adayları Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Öğretmen adayları, kurdukları çadırların üzerlerine, ‘Nimet Abla, piyango bize ne zaman vuracak?’, ‘Hakkımızı aramaya Iğdır’a mı gidelim?’, ‘Milli Eleme Bakanlığı’, ‘Çöp toplayıcısı, inşaat işçisi, diplomalı işsiz değil öğretmen olmak istiyoruz’ ve ‘Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’ yazılı dövizler astı.

İngilizce öğretmenliği mezunu Funda Koç, burada yaptığı basın açıklamasında, bir an önce atamalarının yapılmasını istediklerini belirterek, “Biliyoruz ki, Doğu bölgesinde ingilizce derslerine başka branş öğretmenleri girerken bizler hala işsisiz. Artık buna dur demenin zamanı gelmiştir” dedi. Koç, sözleşmeli öğretmen alımını da eleştirerek, 2009-2010 eğitim- öğretim yılının ilk yarısında 200 bin öğretmen atanması, KPSS’nin kaldırılarak yeni ve güvenilir bir sistem getirilmesi ve sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması istediklerini söyledi. Bir an önce ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını ve ataması yapılacak 200 bin öğretmenin direkt kadroya alınmasını talep ettiklerini belirten Koç, “Taleplerimiz yerine getirilinceye kadar da mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmenliği mezunu Serkant Subaşı da konuşmasında, “Başbakanımızı, Milli Eğitim Bakanımızı ve milletvekillerimizi buraya bekliyoruz. Lütfen buraya gelsinler ve bizi bir dinlesinler. Bizleri görmemezlikten gelmesinler” dedi. Subaşı, atama bekleyen KPSS mağduru binlerce öğretmen adayı bulunduğu belirtilerek, öğretmenlerin sorunlarının çığ gibi büyüdüğü söyledi.

https://www.milliyet.com.tr/Yasam/So...iye&b=Ogretmen adaylari aclik grevine basladi&ver=99