Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de kaldığı otelin mühürlenmesi sonucu 32 öğrenci sokakta kaldı.

Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki otelin işletmeciliğini yapan Abdurrahman Angın, gazetecilere yaptığı açıklamada, otelin mülkiyetini elinde bulunduran Mercem Otelcilik Şirketi ile 2006 yılında 10 yıllık sözleşme yaptıklarını, 2007 yılında Alaşehir Belediyesine ruhsat almak için başvurduklarını bildirdi.

Mercem Otelcilik'ten devralmadan önce tesisi başka kişinin işlettiğini, kendilerinin bu kişiden oteli ruhsatlı olarak devraldıklarını belirten Angın, şöyle konuştu:

''Alaşehir Belediyesi, ruhsat talebimize verdiği yanıtta otelin 4 faklı noktasında bazı sorunlar bulunduğunu, bunların ruhsata mani olduğunu bildirdi. Oysa sorun olarak bildirdikleri o 4 husus bizden önceki işletmeci döneminde nedense sorun olarak görülmemiş. Ayrıca bu 4 noktanın ikisi otelimizin bitişiğindeki diyaliz merkezine aittir ve bizimle ilgisi bulunmamaktadır. Sorunlu gösterilen diğer bölüm de çatı katında otelle ilgisi olmayan restorana aittir. Ruhsata engel olduğu bildirilen bu yapılanmalar bizim tarafımızdan yapılmamıştır. Bu otele bir çivi dahi çakmadık. Bir dönem önceki işletmeciye verilen ruhsatın bize verilmemesinin arkasında başka nedenler yatmaktadır. Alaşehir Belediyesinin yaptığı bu mühürleme işlemi hukuka aykırıdır. Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız.''

Otelin mühürlenmesine tepki gösteren öğrenciler ise ''Tam sınavlarımızın olduğu sırada kendimizi sokakta bulduk. Aramızda parası olmadığı halde otel sahibinin iyiliksever yaklaşımıyla otelde ücretsiz kalan arkadaşlarımız da vardı. Belediye yetkilileri bize kalacak otel ayarladıklarını söylüyor. Aynı ortamı, rahatı, orada bulabilecek miyiz? Bizden ne kadar ücret alacaklar bilmiyoruz'' diye konuştu.

Otel işletmecileri ve öğrenciler tesisleri boşaltmayacaklarını söyleyince zabıta görevlileri, emniyet güçlerini otele çağırdı.

Emniyet güçleri ve Belediye Zabıta Amiri Mustafa Aksakal'ın otele gelmesiyle yaşanan tartışmanın ardından otel boşaltılarak mühürlendi.

Belediye Zabıta Amiri Mustafa Aksakal, eski işletmecinin ruhsatını iptal ettirdiğini, otelin ruhsatsız olduğunu belirterek, yasal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.



-memurlarnet-