Milli sporculara, atamalarda öncelik sağlanacak


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Milli sporculara, atamalarda öncelik sağlanacak

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Milli sporculara, atamalarda öncelik sağlanacak





    Milli sporculara müjde... Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) yetkililerinin ortaklaşa yaptıkları toplantılarda ortaya çıkan kararların hayata geçirilmesi sonrasında öğrenci-spor bütünleşmesi sağlanıyor.

    Projeye göre milli sporcular, SBS, Üniversite sınavında ek katsayının yanı sıra öğretmen atamalarında da öncelikli olacak.

    Olimpiyatlara hazırlananlar ve milli sporcular için GSGM, MEB ve YÖK, 3 yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul'da, bir süre önce MEB ve Gençlik ve Spor İl Müdürleri düzenlenen çalıştayda biraraya gelerek taslak bir çalışma yaptılar. Bu çalıştaydaki hususlar işbirliği protokolüne dönüştürülerek imza için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Faruk Özak'ın bilgisine ve takdirlerine sunuldu.

    Protokolle, milli ve elit sporculara SBS'de ek katsayı uygulanması, spor tesislerinin ortak kullanımları, olimpik branşlardan madalya sayıları yüksek olan dalların, okul sporlarındaki Türkiye Şampiyonalarının, Okul Sporları Federasyonu tarafından yapılması, Uluslararası Okul Spor Yarışmaları'nın (ISF), GSGM tarafından yapılması, bakanlık, GSGM ve MEB'in gençlik ve spor için yapılan projelere maddi ve manevi destek vermesi, kurumlar arasında personel görevlendirilmesi, MEB'in düzenlediği okul spor yarışmalarında sponsor desteğinin sağlanması, milli takım antrenörleri ve milli sporcuların öğretmen olarak atamasının GSGM'nin isteği yönünde olması, yatılı bölge okullarında milli sporculara ve ilin başarılı sporcularına yer verilmesi, okullarda beden eğitimi ders saatlerinin arttırılması ile yarışmalara ve kamplara katılacak sporculara ek sınavın yanı sıra diğer kolaylıklar sağlanması öngörülüyor.

    Hazırlanan projenin hayata geçmesiyle bundan sonra okuldaki başarı değil, sportif başarı esas alınacak.

    Mevcut durumda, Kredi Yurtlar Kurumu milli sporculara aylık 650 TL karşılıksız burs veriyor. Ancak uluslararası yarışmalara ve kamplara katılan öğrenciler derslerinde başarısız olduklarında bu burslar kesiliyor. Bu nedenle de sporcu burs alamadığı için sporu bırakıyor. Milli sporcuların okuldaki başarısından önce sportif başarısının esas alınması yö nündeki öneri Kredi Yurtlar Kurumu'na sunuldu. Genel müdür Hasan Albayrak'ın öneriye sıcak baktığı öğrenildi.

    Bu önerinin yanı sıra kuruma önerilen başka bir teklif ise sporculara burs vermeden önce GSGM'den görüş alınması yönünde oldu. Bu teklif Kredi Yurtlar Kurumu'na gönderildi.

    Prof. Dr. Uğur Erdener'in başkanlığındaki YÖK Spor Komisyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdür Yunus Akgül Başkanlığı'ndaki GSGM Komisyonu bir çalışma yaparak, önerilerini hazırladı.

    Bu ortak çalışma sonrasında, milli sporcuların üniversitelerin Beden Eğitim Yüksek Okulları'na girişi için yüksek okullara verilen kontenjanın yü zde 10'dan, 15'e çıkarılması, ayrıca bu oranın yüzde 75'nin olimpik sporlar için yüzde 25'inin de olimpik olmayan sporcular için ayrılması, Üniversite sınavlarında, Dünya, Avrupa ve olimpiyatlarda ilk 3 içinde yer alan sporculara lise birincilerine uygulanan katsayının uygulanması, ayrıca diğer milli sporculara da bütün bölümler için uygun görülecek katsayının verilmesi, öğrencilerin, kamp veya yarışmalar nedeniyle yaptıkları devamsızlıklarının ortadan kaldırılması için eğitimdeki ders alt ve üst limitlerinin kaldırılması, kredi ders sayısının kaldırılması ile eğitimini sınırsız olarak dondurma hakkı tanınması şeklindeki öneriler de YÖK'e sunuldu.

    AA

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    ayrıca öğretmen olan milli bir sporcunun sözleşmeli yada kadrolu olsun tayinlerde de önceliği var.

    Teşekkürler canım.
    <CENTER>
    </CENTER>

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. öncelik kimee
      Konu Sahibi okyanusfiliz Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2011, 18:16
    2. asker eşlerine öncelik var mı?
      Konu Sahibi zeysi Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 16.Aralık.2010, 20:45
    3. çizgi çalışmalarında öncelik var mıdır?
      Konu Sahibi mayıs Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 15.Ekim.2010, 09:54
    4. Hakem Hatası Türk Sporculara Yaradı
      Konu Sahibi the_jackal Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Kasım.2009, 00:34
    5. Paralimpik sporculara dikkat çeken bir film
      Konu Sahibi Arz Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Kasım.2009, 20:14

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş