Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Bostancı ve 09.00'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Ayrıca, saat 13.00'teki Kabataş-Kadıköy-Bursa ve 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

29 ŞİLEP VE TANKER BEKLETİLİYOR

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 18 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde demirli geçiren gemilerdeki personel, sağanak yağış ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Dün hava koşullarının iyileşmesi için Şarköy sahillerinde demirli bekleyen 11 gemi de fırtınanın hızını kesmemesi nedeniyle Şarköy'den ayrılamadı.

Gece saatlerinde demirleyen 18 gemiyle birlikte toplam 29 şilep ve tanker, fırtına nedeniyle Şarköy'de demirli bekliyor.

Olumsuz hava koşulları Şarköylü balıkçıları da etkilemeye devam ediyor.

Meteorolojinin uyarısını dikkate alarak önceki gün denize açılmayan balıkçılar, şiddetli fırtına, dalgalar ve sağanak yağış nedeniyle bugün de denize açılamadı. Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınarak demirleyen tekneler, balığa çıkmak için hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

12 Aralık 2009, Cumartesi

zaman