KEY’de hak sahipleri, TC kimlik numaralarının son iki hanesine göre belirlenen günlerde paralarını alabilecek. 3 Eylül’den sonra ise kimlik numarasına bakılmadan ödeme yapılacak..


KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1.3 milyon kişiye ödeme yapılmasına ilişkin liste, bugünkü Resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanacak. Listenin yayımlanmasından sonra, ödemeler 23 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.
Ziraat Bankası’nı KEY ödemelerine ilişkin ödeme takvimini açıkladı. Buna göre, TC kimlik numarasındaki son 2 rakama göre, hak sahipleri 3 Eylül’e kadar Ziraat Bankası şubelerinden KEY paralarını alabilecek. Listede ismi bulunanlar, tahsis edilen ödeme günün beklemeden, Ziraat Bankası ATM’lerinden parasını çekebilecek. 3 Eylül’den sonra, kimlik numarasındaki son 2 rakama bakılmadan, şubelere başvuran hak sahiplerine ödeme yapılabilecek.
Emlak Konut GYO, yaptığı çalışmalar sonucunda, 1 milyon 496 bin 796 kayıt içeren KEY ödeme listesini kesinleştirmişti. Bir kişi hakkında, çalıştığı yerlere göre birkaç kayıt bulunabildiği için, liste kapsamında 1.3 milyon kişi civarında kişiye ödeme yapılacağı belirtiliyor. Liste kapsamında, 1.3 milyon kişiye yaklaşık 280 milyon lira KEY parası ödenecek.

İnternetten sorgulayın
Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO’dan konu ile ilgili verilen bilgiye göre, vatandaşların, Ziraat Bankası’na başvurmadan önce Resmi Gazete’de yayınlanan listelerde isminin bulunup bulunmadığını Emlak Konut GYO’nun “www.keyodemeleri.com” adresinden sorgulamaları gerekiyor.
TC kimlik numarası (TCKN) ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, TCKN ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (kesintilerini yatıran kurumlara) başvurmaları gerekiyor.
Bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmaları gerektiği belirtildi.






Ödemeler TC Kimlik Numarası’yla yapılacak
KEY ödemeleri, Türk vatandaşlarına TC Kimlik Numaraları ile, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. Hak sahipleri, ödemelerini, belirlenen ödeme tarihlerinde, Ziraat Bankası şubelerinden Kimlik Numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ibraz ederek alabilecek.

milliyet.comtr