liselilerin üniversiteye girişlerini zorlaştıran farklı katsayı uygulamasıyla ilgili son Danıştay kararı YÖK'ün şoka girmesine neden oldu. YÖK'te yeni karar için toplantı üstüne toplantı yapılıyor.

KATSAYI DIŞI FORMÜL ARAYIŞI
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Danıştay'ın katsayı ile ilgili ikinci kararı iptal etmesi durumunda "B, C, D ve E planlarımız var" demişti. Ancak dünkü karardan sonra kafalar karıştı. Danıştay'ın kararında eski uygulamanın sürmesi gerektiği yönünde değrelendirmeler bulunuyor. YÖK bu nedenle katsayı oranlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapmayı düşünmüyor. Yapıldığı taktirde Danıştay'dan döneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak umutlandırılan öğrenciler için katsayı dışında ne yapılabileceği üzerinde çalışılıyor. Bunun için YÖK'te toplantı üstüne toplantı yapılıyor. Durumu en iyi özetleyen ise YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç.

ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ
Saraç, Danıştay kararından sonra sınav takviminin aksayıp akmayacağı konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını belirterek, "Danıştay kararından sonra hiçbirimiz önümüzü göremiyoruz" dedi.

YARIN AÇIKLAMA OLABİLİR
Prof. Dr. Saraç, 18 Şubat'ta toplanacak YÖK Genel Kurulu'nun erkene alınmasının söz konusu olmadığını bildirerek, "İstişare ediyoruz. Sınav takviminin aksayıp akmayacağı, ne olacağı hakkında yarın belki bir bilgilendirme toplantısı yapılabilir. Ama bu konuda teferruatlı bir bilgi veremiyoruz" diye konuştu.

İNTERNETHABER
ANKARA
14:53
bakalım ne olacak??