Kahvenin uyku açtığı yönündeki yaygın inanış yapılan araştırmalarla çökertiliyor..


Kimisi sınavlara çalışırken ya da işlerini bitirmek için sabaha kadar kahve içerken, kimisi de sabah uykusunu açmak için uyanır uyanmaz kahveye saldırır. Peki, kahvenin beyninizi uyanık tutmadığını ve uykunuzu açmadığını biliyor muydunuz?

The Telegraph'ta yayınlanan habere göre, İngiltere'de Bristol Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada çay, kahve ve diğer kafeinli içecek tüketen kişilerin kafeinin uyarıcı etkilerine karşı bağımlılık oluşturduğu tespit edildi.

The Journal Neuropsychopharmacology isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmada, üniversitenin deneysel psikoloji bölümünde görevli araştırmacılar, birçok kişinin kafeinle uyandığını söylese de bunun böyle olmadığını, gerçekte kafein seviyesinin düşmesinden kaynaklanan yorgunluğun etkilerinin tersine çevrilmesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

379 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, uzmanlar ayrıca bunalıma genetik yatkınlığı olanların kahve içmekten kaçınmadıklarını da buldu. Hatta bu kişilerin daha çok kahve tükettikleri saptandı.

HABERTURK