Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir grup lise öğrencisi, kadına şiddete dikkat çekmek için sınıfta "Kadına şiddete hayır" protestosu düzenledi.
Kadirli'de faaliyet gösteren Biltepe Koleji'nde lise öğrencileri ilginç bir protestoda bulundu. Yüzlerine şiddet görmüş kadın gibi morluklar yapan ve bandajlarla yüzlerine makyaj yapan lise öğrencisi kızlar "kadına şiddete hayır" protestosu düzenledi. Erkek öğrenciler ise ağızlarına yapıştırdıkları şiddete hayır bandıyla kız öğrencilere destek verdiler.
Amaçlarının kadına şiddet konusuna dikkat çekmek olduğunu belirten sınıf öğretmeni Halil İbrahim Elçi, "Maalesef kadına şiddetin uygulanmış olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Akşam haberlerini izlediğimizde bir veya iki tane kadına şiddet haberine her zaman denk geliyoruz. Biz bu konuda duyarlılık uyandırmak istedik. Öğrencilerimiz sadece bu işin makyaj ve drama kısmı olmasına rağmen çok etkilendiler. Şu anda en azından bu tür durumlarda aramaları gereken bir numara olduğunu öğrendiler. Kadına şiddet uygulandığının da 183 numarasını öğrendiler. Sadece 8 Mart Kadınlar Günü'nde değil de bu tür etkinliklerin her zaman yapılmasını ve her zaman kadına şiddete dikkat çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.