İzmit Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen 'Pişmaniye Festivali' kapsamında üretilen 1040 metrelik pişmaniye Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Kocaeli Fuar Alanı'nda Güneş Sahnesi önünde Guinness rekoru için yapılan çalışmalar akşam saatlerinde sonlandı.

Guinness Dünya Rekorlar Ofisi İnsan Kaynakları Uzmanı Kelly Garett, imalatı yapıldıktan sonra serilen pişmaniyelerin bulunduğu parkuru metreyle ölçtü ve parkurda kesinti olup olmadığına yönelik kontrol yaptı. Garett, "Türkiye'ye ve İzmit'e hayırlı olsun'' diyerek İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a sertifika ile üzerinde Guinness'in logosunun bulunduğu tişörtü sundu. Pişmaniyeyle ilgili ilk deneme olduğunu ifade eden Garett, 'en uzun ve en tatlı rekor İzmit'te kırıldı' diye espri yaptı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Guinness Rekorlar Kitabı'na böyle tatlı bir rekorla girmek keyif verici. Dünyada tanınan, İzmit pişmaniyesini marka olma sürecine soktuk. Bundan sonra pişmaniye isteyen 'İzmit pişmaniyesi mi?' diye sorduktan sonra isteyecektir." dedi.

Değerlendirmenin ardından düzenlenen törene katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İzmit'in önemli bir ürününü düzenlenen festival ve rekor denemesiyle dünyaya tanıtma imkanı bulunduğunu dile getirdi. Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise, "Bugün bir şeyi daha öğrendik, artık 'pişmaniye' değil, 'İzmit pişmaniyesi'...'' diye konuştu. Pişmaniye için 100 kg şeker kullanıldığı öğrenildi. KOCAELİ AA ZAMAN