İzmir'de 'Ata'ya Mektuplar' Yarışması Düzenleniyor


16.02.2010- Konak Belediyesi, "Ata'ya Mektuplar" Yarışması Düzenledi.

16.02.2010- Konak Belediyesi, "Ata'ya Mektuplar" yarışması düzenledi. Belediye Başkanı Hakan Tartan, Mustafa Kemal Atatürk'ün insani kimliği, devlet ve siyaset adamlığı, askeri şahsiyeti, dünyadaki konumu, liderliği gibi unsurlardan hareketle yazılacak mektuplarla 2010 Türkiye'sine tanıklık etmeyi, geleceğe Atatürk'ün kimliğinde bir umut penceresi açmayı amaçladıklarını söyledi.



Yarışmada konu sınırlaması getirmediklerini belirten Başkan Tartan, "Yurt içi ve yurt dışından 7'den 77'ye herkese açık.Tüm haklar Konak Belediyesi'ne ait olacak. Derece alan ve seçici kurul tarafından uygun bulunan eserler, kitap olarak yayınlanacak. Bu çalışmada katılımcının adı, soyadı ve kendisini tanıtıcı bir paragraflık yazı bulunacak." dedi.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi, "www.konak.bel.tr" ve "www.atayamektuplar.com" sitelerinden alınabiliyor. Mektuplar, 20 Nisan 2010 mesai saati bitimine kadar, A4 kağıdına ve Times New Roman, 12 punto karakterle yazılmış ve imzalanmış olarak gönderilecek. Proje koordinatörlüğünü Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi adına emekli öğretim görevlisi Ömer Büber, Muzaffer Akkılıç ve Mavi Sanat adına Genel Sanat Yönetmeni Alper Akdeniz'in yürüttüğü yarışma ilköğretim 1. ve 2. kademe, lise ve üniversite öğrencileriyle 18 yaş üstü genel katılımcılar olmak üzere beş kategoride yapılacak. Her kategorinin birincisine Selanik gezisi, Atatürk'ün doğduğu evin gezilmesi ve kitap seti, ikincilere Ankara gezisi ve kitap seti, üçüncülere Samsun gezisi ve kitap seti, mansiyon alanlara Çanakkale gezisi ve kitap seti, ayrıca her katılımcıya "Atatürk'ün İzmir" isimli kitap ve teşekkür belgesi verilecek. Ödül Töreni, 15 Mayıs'ta Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Ödül kazananlarla ilgili duyurular, basın organları ve internet aracılığıyla yapılacak.

Yarışmanın seçici kurulu: Dr. Hakan Tartan (Konak Belediye Başkanı), Turgut Özakan (Yazar-Tarihçi), Yaşar Aksoy (Gazeteci-Yazar), Ahmet Güler (Araştırmacı-Yazar), Sancar Maruflu (Gazeteci), Yılmaz Karakoyunlu (Eski Devlet Bakanı-Yazar), Erol Aksoy (Tiyatro Sanatçısı-Yazar), Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu (Bahçeşehir Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Başkanı), Prof. Dr. Ömer Arasıl (Okan Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Başkanı), Prof. Dr. Ergun Aybars (Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü), Atilla Sertel (Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Kürşat Selçuk (Konak Belediye Meclisi Üyesi), Faruk Akınbingöl (Konak Belediye Meclisi Üyesi).

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)