İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Mustafa Keskin, 1 Nisan’da başlatılan Bölge Sağlık Kurulu uygulamasıyla, en az 6 ay süren maluliyet aylığı bağlanma süresinin 48 saate indiğini söyledi

Bu uygulamanın sosyal güvenlikte önemli bir reform olduğuna dikkat çeken Keskin, “Bugüne kadar 902 kişiye malulen emeklilik aylığı bağladık, her birinin işlemi iki günde tamamlandı. İşlem süresini inanılmaz ölçüde kısalttık” dedi.

2009 Nisan’a kadar tek merkezden, Ankara’dan yapılan eski SSK’lı ve eski Bağ-Kur’luların iş kazası ve meslek hastalıkları dışında kalan maluliyet işlemleri, artık 9 ilde oluşturulan 9 Bölge Sağlık Kurulu’nda gerçekleştiriliyor. Ege Bölgesi’ndeki Aydın, Manisa, Denizli, Uşak ve Muğla illerine de hizmet veren, İzmir’deki Bölge Sağlık Kurulu’na bugüne kadar 1100’ün üzerinde başvuru olduğunu belirten Mustafa Keskin, şöyle dedi:

“Bölge Sağlık Kurulumuz, işlemleri çok hızlı gerçekleştiriyor. Eskiden bu işlemler Ankara’dan yapılıyordu ve tüm Türkiye’den yapılan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyordu. Şimdi her başvuru en fazla 48 saaatte sonuçlandırılıyor.”

-memurlarnet-