8 Aralık, dünyaca ünlü kahraman için çok önemli bir gün...

8 Aralık Temel Reis'in çizeri Elzie Crisler Segar'ın doğum günü...

Dünyanın hemen her yerinde çocukların büyük bir hayranlık beslediği çizgi kahraman Temel Reis'in çizeri Elzie Crisler Segar, 8 Aralık 1894 tarihinde dünyaya geldi.

TEMEL REİS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Segar, New York Journal gazetesinin Thimble Theatre band çizgi romanı için çizmeye başladı. 19 Kasım 1919'dan itibaren Segar; Olive Oyl (Safinaz), Castor Oyl ve Horace Hamgravy (Kabasakal) karakterini yarattı ve çizmeye devam etti. Ancak Ocak 1929'da Thimble Theatre'da Castor Oyl karakterinin kendisini bir adaya götürecek bir denizciye ihtiyaç duyması Temel Reis'i ortaya çıkaracaktır. Temel Reis'in ilk görüldüğü bantta kendisine denizci olup olmadığı sorulduğunda "Sen beni bir kovboy mu sandın?" diye cevap verir. Temel Reis Thimble Theatre bandının önüne geçerek popülaritesini artırır. Segar daha sonra J. Wellington Wimpy ve Eugene the Jeep karakterlerini de ekler ama Temel Reis (Popeye) artık en ön plandadır.(Wikipedia)

Ancak Segar'ın ömrü kahramı Temel Reis kadar uzun olmadı. 13 Ekim 1938'de henüz 43 yaşındayken karaciğer rahatsızlığından yaşama veda etti.

Google, Segar'ı unutmadı ve 115. doğum gününde Temel Reis'i ana sayfasına yerleştirdi.

(alıntı haber)