Çocuğunu itfaiye aracıyla okula gönderdi
Bingöl'de, çocuğunun itfaiye aracı ile evinden alınıp yaz okuluna götürülmesini sağlayan belediye itfaiye müdürü görevinden alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir hafta önce izinli olan Belediye İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok, itfaiye birimine telefon açarak oğlunun evden alınıp yaz okulu için Düzağaç İlköğretim Okulu'na bırakılmasını istedi. Amirlerinin emri ile İtfaiye Müdürlüğü'ne yaklaşık 5-6 kilometre uzaklıkta bulunan Kişeçok'un evinden çocuğu alan ekip, tesadüfen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin tarafından fark edildi. Bunun üzerine soruşturma başlatan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, o gün görevli olan tüm itfaiye personelinin savunmasını aldı. Yapılan araştırmada devamlı olarak bu şekilde çocuğunu alıp bıraktığı tespit edilen itfaiye müdürü görevinden alındı. Kişeçok'un yerine Gıyasettin Gürsaçtı'nın atandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Serdar Atalay, görevden alınmanın sadece bu sebebe bağlanmaması gerektiğini söyledi. Atalay, bunun bir görev değişikliği olduğunu belirterek, "Bahsedilen konu ile alakalı bir durum var. Ancak bu arkadaşımızın alınmasındaki en önemli gerekçelerden biri de performanstır. Göreve gelmemizle birlikte birçok birimde değişikliğe gittik. Bunları yaparken o arkadaşlarımızın performansı ve diğer konular göz önüne alınmıştır. İtfaiye müdürümüzün de değişimi rutin bir değişimdir. Bu bir görev değişikliğidir" dedi.
İHA