Türkiye'nin en büyük karayolu geçişi olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na 2 ay sonra kazma vuruluyor. Yüklenici firmalarla atılan karşılıklı imzalarla hukuki bir engel kalmadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeyle İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate düşeceğini kaydetti. Yıldırım, Körfez geçişinin ise 1 saatten 6 dakikaya ineceğinin de altını çizdi.

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Yap İşlet Devret Projesi İmza Töreni Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldı, Yüksel ve Göçay firmalarının temsilcilerinin katıldığı imza töreninde Konsorsiyum adına konuşan Nurol İnşaat Temsilcisi Oğuz Çarmıklı, Türkiye'deki siyasi istikrarın iş dünyasının önünü açtığına vurgu yaptı. Çarmıklı "Finansmanın temini için sürdürdüğümüz temaslarda Türkiye'deki siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun için hükümetimize ortaklarımız adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise yaklaşık maliyeti 11 milyar lirayı bulan proje tamamlandığında Türkiye'nin ikinci büyük kenti İzmir ile en büyük kenti İstanbul arasının 3,5 saat gibi bir sürede seyahat edilir hale geleceğini ifade etti. Küresel krizin tüm şiddetiyle devam ettiği sürede yap-işlet-devret modeliyle bu kadar büyük bir projenin başarılı bir şekilde ihale edilmesinin Türkiye son yıllarda elde ettiği güven ve istikrarın göstergesi olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye'nin iki çeyrekte yakaladığı büyüme rakamlarıyla uzun vadede yatırım yapılabilecek ülkeler arasında en ön sıralarda olduğunu dünyaya gösterdiğine dikkat çekti.

İmzaların atılmasıyla projenin başlamasının önünde hukuken engel gözükmediğine işaret eden Yıldırım, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

"2 ay içinde ilk temel atılacak ve çalışmalara süratle başlayacağız. Proje sadece bir noktadan başlamayacak. İzmir tarafından birkaç yerden başlayıp çalışmalar eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Projenin yapım süresi 7 yıldır. İşletmecilerin projeyi 7 yıl değil 5 yılda tamamlaması için fırsat oluşturmaktadır. Yapım dahil işletim 22 yıl 4 ay. Dünyanın ikinci büyük köprüsü olacak. 30 viyadük, 4 tünel, 230 adet köprü, 18 gişe alanı, 7 servis alanı bulunacak."

Mevcut durumda Körfez geçişinin 1 saati bulduğunun, projeyle bunun 6 dakikaya ineceğinin altını çizen Bakan Binali Yıldırım, hizmetin ekonomiye katkısının zaman ve yakıt tasarrufu karşılaştırıldığında 870 milyon lira olacağını aktararak, "Bursa'ya 1 saatte, İzmir'e 3,5 saatte. Hız kurallarına uyarak uyulmazsa daha hızlı olur. Eskişehir'e 2 saatte gitmek mümkün olacaktır." diye konuştu.