Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “itfaiye eri” kadrosunda istihdam edilecek 330 personel alımı için açtığı sınava, bir haftada çoğu üniversite mezunu 3 bin kişi başvurdu. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen adaylar, İtfaiye Daire Başkanlığı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aralarında, mimar, mühendis, şehir plancısı ve sosyal çalışmacıların da bulunduğu adayların unvanı, sınavı kazanmaları durumunda “itfaiye eri” olacak.

İtfaiye eri olmak için başvuranlardan Mehmet Özdemir, Balıkesir’den sabah saatlerinde geldiğini ve 6 saattir başvuru yapmak için sırada beklediğini belirterek “Özel sektörde çalışıyordum. Devlet işi olsun da ne iş olsa yaparım” dedi. Aksaray’dan geldiğini ve üniversite mezunu olduğunu ifade eden Ayhan Kale de “Çöpçülük dahi yaparım 657’ye tabii olsun da ne olursa olsun. Daha önce özel sektörde çalıştım, işten atıldım. İdeallerim vardı. İşsizlik evlenmeye bile engel, işin varsa kız veriyorlar” diye konuştu. İbrahim Aydın da inşaat mühendisi olduğunu ifade ederek, özel sektördeki işlerin tatminkâr olmadığını ve itfaiye eri olmak istediğini söyledi.

Kadınlar da sıraya girdi

Üniversite mezunu adaylar arasında çok sayıda genç kız da yer aldı. Jeofizik mühendisi Aslı Önsoy, mesleğini itfaiye çatısı altında sürdürmek istediğini belirterek, başvurusunu yaptığını kaydetti. Ezgi Kahraman da işsiz olduğunu, iş ilanından haberdar olduktan sonra başvuruda bulunduğunu ifade ederek, “İtfaiye eri olmak istiyorum. Biz de erkekler gibi mücadele vereceğiz. İş yok çünkü. Sonunda burası devlet dairesi, güvencem var o yüzden burayı istiyorum” dedi. Başvuruda bulunanlar, belediyenin sınav komisyonunca belirlenen KPSS taban puanlarına göre, en yüksek puandan başlamak üzere, kadro ve öğrenim durumlarına göre sözlü sınava çağrılacak.

memurlarnet.