METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Sinop, Sivas, Erzincan, Siirt ve Batman ile İstanbul'un Anadolu yakasının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize, Hopa ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Rize, Hopa ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım düşmesi, heyelan vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
Memurlar.Net