Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyıları parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, Ulaşımda aksamalar vb.) yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Genellikle parçalı zamanla doğusu çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla güneydoğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Van ve Hakkari çevrelerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı,zamanla doğusu çok bulutlu geçecek.