Eskişehir'de Kenan Doğulu'nun konserinden dönerken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak 8 gün komada kalan ve tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kazanan Cansu Nuhoğlu, aldığı raporlara rağmen sınıfta bırakıldığını öğrenince ne yapacağını şaşırdı. Bir gözünü kaybeden 16 yaşındaki Lise öğrencisi Nuhoğlu, sınıfta kaldığını babasından öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Baba Ertuğrul Nuhoğlu, kızları Cansu ile Aysu Nuğoğlu'nun geçtiğimiz ay Anadolu Üniversitesi (AÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında İkieylül Yerleşkesi'ndeki Kenan Doğulu konseri dönüşünde Muttalip yolunda yaptıkları kazada yaralandığını söyledi. Otomobilin ön tarafında oturan küçük kızı Cansu'nun ağır yaralanarak komaya girdiğini anlatan baba Nuhoğlu, "Cansu, 8 gün yoğun bakım ünitesinde kalarak yaşam savaşı verdi. Mücadelesinde başarıya ulaşan Cansu, kaza nedeniyle tek gözünü kaybetti. Kolunda ve bir bacağında kırık olan Cansu, koltuk değneği ile yürüyebiliyor" dedi.

Kaza nedeniyle her iki kızının da okulunun aksadığını belirten baba Nuhoğlu, şöyle devam etti: "Biz çocuklarımızın hayatıyla uğraşırken, Cumhuriyet Lisesi ikinci sınıfta okuyan kızım Cansu'nun sınıfta kaldığını öğrendik. Adeta şok olduk. Hastane raporlarını okul yetkililerine illettim. Yetkililer, yönetmeliğe göre Cansu'nun sınıfta kaldığını bildirdiler. Mazereti olduğu halde kızımın sınıfta bırakılması bizleri derinden üzdü. Bu durumun düzeltilmesini, sınav hakkı verilmesini istiyoruz. Cansu'ya şans verilirse sınıfı geçeceğine inanıyorum. Cansu geçici hafıza kaybı yaşadı. Son iki, üç gündür olayları hatırlamaya başladı.''

Ablası Cansu ile İngilizce sınavı öncesi eğlenmek için İkieylül kampüsündeki Kenan Doğulu'nun konserine gittiklerini anlatan Cansu Nuhoğlu ise şunları kaydetti: "Kazadan sonra zor günler geçirdim. Ama Allah'ın yardımıyla yaşama yeniden bağlandım. Ancak bu süreçte sınavlara giremedim. Her şey rayına girmişken babam sınıfta kaldığımı söyledi. Çok üzüldüm. Sınav hakkımın geri verilmesini istiyorum. Çalışıp sınıfımı geçeceğim. Her şeye rağmen okumak hakim ya da savcı olmak istiyorum."

Kardeşi Cansu ile birlikte kazada yaralanan abla Aysu Nuhoğlu da "Kardeşime sınav hakkı verilmesini istiyorum. Zaten bir gözünü kaybetti. Sınıfta kalması psikolojik olarak onu rahatsız edebilir. Sınavlar yapılırken Cansu canıyla uğraşıyordu. Bu geçerli bir mazeret olsa gerek" diye konuştu.


-memurlarnet-