Gümüşhane'nin Torul ilçesinde aşırı yağışlar sele neden oldu, bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Sel sularına kapılan bir kamyon köprüye sıkıştı, sürücü araçtan atlayarak kurtuldu

Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, ilçede bir saat süren sağanak sonrasında merkez Bahçecik ve Çamlıca mahallesi yollarının ulaşıma kapandığını belirtti.

Bostan, Çamlıca mahallesinin yolunu belediye araçları ile ulaşıma açtıklarını belirterek, "Yağışla birlikte Çamlıca mahallemizden ulaşım sağlanan Yeşilköy, Aksüt ve Tokçam köyleri ile de ulaşım sağlanamadı. Belediyemiz araçları ile bu yolu kısmen de olsa ulaşıma açtık. 20 haneli Bahçecik mahallemizin 500 metrelik bölümü sel suları ile tamamıyla tahrip oldu. Belediyemizin imkanları ile açma mümkün olmadığı için Gümüşhane Belediyesi'nden araç takviyesi istedim" dedi.

"Soğuksu mahallemizin yolu da sel sularından tahrip oldu. Bu mahallenin yol güzergahının geçtiği Demirkapı gurup yolu üzerindeki Herek, Demirkapı, Arpalı, Alınyayla, Güzeloluk, İlecik, Kopuz ve Dağdibi yolu ulaşıma kapandı" diyen Bostan, "Ulaşım, Tuğrulbey ve Soğuksu mahallelerinden geçen eski yol güzergahından sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Demirkapı köyünden ilçedeki hastaneye otomobille götürülen hasta bir kadının, Bahçecik ve Soğuksu mahalleleri yol ayrımında selin getirdiği malzemenin yolu kapatması üzerine mahsur kaldığını kaydeden Selami Bostan, "Yapılan kısa çalışma sonrası yolu geçici olarak açarak hasta kadının hastaneye yetiştirilmesini sağladık" dedi.

Kamyon sel sularına kapıldı

Öte yandan Gümüşhane merkeze bağlı Boyluca köyünde de dolu ve sağanak yağış sele neden oldu.

Boyluca köyü yolu ulaşıma kapandı. Cevdet Öztürk'e (48) ait 06 TS 486 plakalı damperli kamyon sel sularına kapıldı. Kamyon, köydeki köprüye sıkışarak durabildi.

Sürücü Öztürk, araçtan atlayarak sel sularına kapılmaktan kurtuldu. Köy Muhtarı Tahsin Bal ise köylerinde meydana gelen dolu yağışı sonrası maddi hasarın meydana geldiğini belirterek, yağış sonrası köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Olayın ardından köye gelen İl Özel İdare ekipleri, sel sularından kapanan köy yolunu temizleyerek ulaşıma açtı. Kaynak : CNN Türk