İZMİR - İzmir Kız Lisesi´ndeki obez öğrencilerin bunalıma girmesi üzerine Gediz Üniversitesi´yle ortak çalışma başlatıldı. "Sağlıklı Beslenme Hareketli Yaşam" adlı obeziteyle mücadele kampanyası ...

İZMİR - İzmir Kız Lisesi´ndeki obez öğrencilerin bunalıma girmesi üzerine Gediz Üniversitesi´yle ortak çalışma başlatıldı. "Sağlıklı Beslenme Hareketli Yaşam" adlı obeziteyle mücadele kampanyasında işe eğitimle başlandı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik´in de katıldığı toplantıda, uzmanlar tarafından dengeli beslenmenin püf noktaları aktarıldı, formda kalmanın yolları gösterildi.
Belirlenen programa göre Önce liselilerin beden kitle indeksleri ölçülecek. Ardından her birine farklı program uygulanacak. Üniversitenin Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri, eski milli atlet olan spor hocası Kamuran Yerlikaya ve gönüllü olarak çalışmalara katılan lisenin mezunlarından diyetisyen Aslı Kınsız, kız öğrencilerin şişmanlık problemine çözüm bulmaya çalışacaklar.
İzmir Kız Lisesi Müdürü Pervin Töre, öğrencilerini motive edebilmek için kendisi de zayıflama sözü verdiğini belirterek, "Kilo verip sağlıklı yaşama merhaba dedikçe hem özgüvenleri hem de başarıları artacak. Geleceğin annelerini yetiştiren bir eğitim kurumuyuz. Gediz Üniversitesi´yle gerçekleştireceğimiz proje, bu açıdan da büyük önem taşıyor. Olumlu sonuç alacağımıza inandığımız kampanyamızın, ülkemize örnek olacağını düşünüyoruz." dedi.
Rektör Çevik ise bir yılda nasıl 10 kilo zayıfladığını anlatarak, "En büyük zenginliğimiz gençlerimiz. Onların sağlıklı olması, yarınlarımızın da sağlıklı olması demek. Bunun için her türlü desteğe hazırız. İzmir Kız Lisesi´yle obeziteyle mücadelenin dışında yenilikçi, lider ve estetik duyarlılığı yüksek öğrenciler yetiştirmeye yönelik çalışmalar da yapacağız." şeklinde konuştu. CİHAN