Gazetecilik İÜ'de tartışılıyor

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, kuruluşunun 60. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor

Ajans Habertürk

Türkiye'deki medya, kültür ve sanat alanına çok sayıda başarılı isim yetiştiren İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi 60'ıncı yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Kutlamalar kapsamında uluslararası üne sahip dilbilimci Profesör Teun A. Van Dijk ve siyasal iletişim teorisyeni Profesör Gunter Bentele de İÜ İletişim Fakültesi'nde konferans verecek. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, 60'ıncı yılında fakültenin mezunlarını etkinliklere katılmaya çağırdı.

Kökeni 1950 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan "Gazetecilik Enstitüsü" ne dayanan İÜ İletişim Fakültesi, bu yıl 60'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Kutlamalar kapsamında aralarında ulusal ve uluslararası konferans, panel, sanat etkinliği, ödül töreni ve sergilerin de bulunduğu çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinlikler çevçevesinde düzenlenecek bazı konferanslar ise şöyle; Prof. Dr. Gunter Bentele de 16 Mart'ta İ.Ü İletişim Fakültesi'nde "Halkla İlişkiler ve Güven" konulu bir konferans verecek. Türkiye'deki yabancı haber ajanslarının temsicilerini katılacağı "Küreselleşen Dünyada Politik Ve Askeri Güç Olarak Türkiye ve Uluslararası Haber Ajanslarının Değişen Rolü" 18 Mart'ta İ.Ü İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirilecek. Dil bilim uzmanı Teun A. Van Dijk 9 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi Merkez Binası'nda "Haber Söylemi" konulu bir konferans verecek. Tercüman-ı Ahval'in 150'inci Yılında İstanbul'da Fikir Gazeteciliği" konulu sempozyum ise 21-22 Ekim tarihlerinde Rektörlük Binası Mavi Salon'da gerçekleştirilecek.

'Mezunlarımızla gururlanıyoruz'

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, mezunlarını Türkiye'nin önemli kurumlarında, etkili ve başarılı konumlarda görmekten gurur duyduklarını belirterek, "İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, mezunlarıyla büyük bir aile olmuştur. 60'ıncı yılımıza girerken mezunlarımızın başarılarını sürekli takip ediyor ve fakülteleriyle bağlarını sürekli kılmak istiyoruz. " dedi.




.ALINTIDIR.