Foça alevlerle uyandı, 500 ev boşaltıldı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Foça alevlerle uyandı, 500 ev boşaltıldı

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Foça alevlerle uyandı, 500 ev boşaltıldı





    İzmir'in Foça ilçesi dün alevlerle uyandı. 7. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'nın eğitim alanı yakınındaki otluk alanda çıkan yangın ormanlık alana ve zeytinliklere sıçradı.
    Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerinin etrafını sardı. 46 tatil sitesindeki 500 konut ve bir köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Yaklaşık 160 hektar alanda etkili olan yangın, akşam saatlerinde konutlara ulaşamadan kontrol altına alındı. Can kaybının olmadığı olayda, dumandan etkilenen bir orman işçisi hastaneye kaldırıldı. Söndürme çalışmalarını yöre sakinlerinin yanı sıra turistler de endişeli gözlerle takip etti.
    Foça yarımadasında korkulu anlar yaşanmasına sebep olan yangın, saat 10.30 sularında 7. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'nın eğitim alanı yakınında çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla Kozbeyli köyüne doğru ilerledi. Alevlerin yaklaştığını gören vatandaşlar evlerini terk etti. Yangının tehdit ettiği Doğankent, Doğa, Taşçı, Fulya, Kültür ve Gündüz'ün aralarında bulunduğu 46 sitedeki 500 konutve Kozbeyli köyü boşaltıldı. Yerleşim yerlerinin etrafını saran alevlerin konutlara sıçramaması için ekipler büyük çaba harcadı. Dumandan etkilenen bir orman işçisi tedavi altına alındı. Karadan ormancılar ve itfaiyenin yanı sıra havadan da söndürme ekipleri, denizden aldıkları suyu ilçenin üzerinden taşıyarak yangın alanına boşalttı. İlçe sakinlerinin yanı sıra, yerli ve yabancı turistler de çalışmaları endişeli gözlerle izledi. Ekiplerin çalışmaları akşam saatlerinde sonuç verdi ve alevler kontrol altına alındı. Dozerlerin çalışmaları yangının kontrol altına alınmasında etkili oldu.

    ÇEVRE VE ORMAN BAKANI: ANIZ YAKMAYIN

    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 20.30 sıralarında yaptığı açıklamada yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi. Genelde bu yangınların anız yakılmasından kaynaklandığını hatırlatan Bakan, "Bu tür olaylar hep anız yakılmasından kaynaklanıyor. Vatandaşların bilhassa haziran-temmuz aylarında bu konuda çok hassas olmaları ve anız yakmamaları gerekir. Zaten yasak. Tespit edilenler hakkında da gerekli işlem yapılacak." açıklamasında bulundu.

    İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, 18.00 sularında yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Yangında 160 hektar alanın zarar gördüğünü, ancak bunun önemli bölümünün otluk ve zeytinlik olduğunu anlattı. Yanan ormanlık alanın miktarını ise 60 hektar olarak açıkladı. Akşam saatlerinde soğutma çalışmalarına başlandı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, yangından en çok etkilenen bölgenin Yeni Foça olduğunu söyledi.

    Söndürme faaliyetlerine, İzmir, Manisa ve Akhisar'dan gelen ormancılar, askerî birlikler, 50 itfaiye, 50 arozöz, 14 tanker, 11 dozer, 7 uçak, 4 helikopter ve arama kurtarma birimleri katıldı. Bu arada, Türk Kızılay'ı, yangın nedeniyle bölgeye insani yardım ekipleri ile birlikte 700 içme suyu gönderdi. ZAMAN

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    en son kontrol altına alınmıştı yangın...ne isterler ormanlardan anlamıyorum
    <CENTER>
    </CENTER>

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Türkiye güne yağmurla uyandı!
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 09.Ekim.2011, 14:51
    2. Muş'taki deprem nedeniyle devlet hastanesi boşaltıldı
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Şubat.2011, 16:06
    3. 400 Yıllık Yanardağ Uykudan Uyandı
      Konu Sahibi TOPRAĞA_SÖZLÜ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 30.Ağustos.2010, 14:28
    4. foça ve çevresi
      Konu Sahibi eyukcell Forum İŞ ARAYANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 17.Haziran.2010, 00:58

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş