İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, 2007 yılında imzalanan 'Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin Protokol' çerçevesinde, bu öğretim yılı için Eskişehir'de 20 ekip ve 13 okul timi görev yapacak.

Tim için özel yetiştirilen 26 üniversite mezunu polis memuru, Eskişehir'de bulunan 47 lise ve 110 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 157 okulda güvenliği sağlayacak.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törende oluşturulan okul timlerine sertifikalarını vererek yeni görevlerinde başarılar diledi. Kuru, "Emniyet müdürlüğümüz kadrosundan İletişim, Çocuk Psikolojisi, Çocuk ve Suç Kavramı, Çocuk Hakları ve İnsan Hakları, Çocuk Adalet Sistemi ve Çocuk Şube Mevzuatı, Uyuşturucu Madde Özellikleri ve Çocukların Yaklaşımı gibi konularda eğitimden geçirilen üniversite mezunu 26 polis memuru özenle seçilerek, 13 adet okul güvenlik timi oluşturulmuştur." dedi.

OKULLARIN DIŞINDA GÖREV YAPACAKLAR

Emniyet Müdürü Kuru, oluşturulan okul timlerinin okulların içinde değil, herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edecek şekilde okulların yakın çevresinde bulunacağını belirtti. Kuru, şunları söyledi:

"Okul idarecilerine rağmen değil, onlar ile birlikte koordineli olarak çalışacak olan okul irtibat görevlileri, okul idaricileri, okul aile birlikleri, mahalle muhtarları ve bölge polis merkezi amirlikleri ile koordine kurarak, okul ve okul çevresine gelen okulla ilişkisi olmayan, harici şahıslar üzerinde gerekli çalışmalar yapacak. Okullar çevresindeki her türlü umuma açık yerler ile park ve bahçeler, öğrencileri olumsuz etkileyen veya tehdit eden internet salonu ve kafeterya üzerinde mevzuatlar çerçevesinde çalışma ve uygulamalarda bulunacaklar. Okula devam etmeyen öğrencilerle ilgili olarak okul idaresi ve rehberlik servisi ile birlikte çalışmalar yaparak okulda madde kullandığı tespit edilen öğrenciler koruma programına alınması ve tedavilerinin yaptırılması sağlanacak." diye konuştu.

Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan polis timleri, il merkezinde öğretim yılı boyunca 47 lise ve 110 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 157 okulda görev yapacak.

Cihan Haber Ajansı