Elazığ'da Deprem: 57 Ölü


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Elazığ'da Deprem: 57 Ölü

  • #1
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU



    Elazığ'da Deprem: 57 Ölü





    Elazığ'da Deprem: 41 Ölü

    Elazığ'da meydana gelen depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Sabaha karşı meydana gelen depremin bilançosu ağırlaşıyor. Elazığ'daki depremde Kriz Merkezinin açıklamasına göre 57 kişi hayatını kaybetti, 100den fazla yaralı bulunduğunu açıkladı.

    Elazığ'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Karakoçan olarak açıklanan depremin şiddetinin 6,0 olduğu açıklandı.

    ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olarak belirlediği deprem geniş bir alanda hissedildi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra başta Tunceli, Diyarbakır ve Malatya olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi, binlerce kişi uykularında yataklarından fırladı.

    Çok sayıda evin yıkıldığı köylerden yüzlerce yaralı çevre ilçelerdeki ve Elazığ'daki hastanelere taşındı.

    Elazığ'da sabaha karşı merkez üssü Başyurt İlçesi, Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğin yaşandığı deprem sonrası halk sokaklara çıktı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitü'sünün tespitlerine göre bugün saat 04.32'de Elazığ'da merkez üssü Başyur İlçesi'nin Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli ve Diyarbakır'da da hissedilen deprem sonrası büyük panik yaşandı. Sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayan vatandaşlar, kendilerini sokaklara attı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.

    YAKLAŞIK 1 DAKİKA SÜRDÜ

    Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.00 büyüklüğündeki depremin yaklaşık bir dakika sürdüğü belirtildi. Karakoçan'a sınır olan Kovancılar İlçesi'ne bağlı ismi henüz öğrenilemeyen bir köyde iki evin yıkıldığı duyumu alındı. Ancak bu bilginin yetkililerce henüz doğrulanmadığı belirtildi. Büyük paniğe neden olan depremde şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi.

    KOVANCILAR KÖYÜ'NDE ÖLÜ SAYISI 17'YE ÇIKTI

    Depremde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne bağlı köylerde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, ölü sayısı 17'ye çıktı. Günün ağarmasıyla birlikte Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerinde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı görüldü.

    Okçular başta olmak üzere yıkım olan köylere sevk edilen AKUT ve Sivil Savunma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürürken, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

    YARDIM EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından saat 07.30 sıralarında yapılan açıklamada, depremde Okçular, Yukarı kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

    Açıklamada bölgeye Malatya, Erzurum, Diyarbakır ve Bingöl'den Sivil Savunma ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Ayrıca Kızılay'ın 100 çadır ve 100 battaniye ile bir mutfakla bölgeye ulaştığı, AKUT ekiplerinin de sivil savunma ekipleri ve jandarma ile enkaz kaldıdrma çalışmalarına katıldığı kaydedildi.

    Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, depremde en büyük yıkımın meydana geldiği Okçular Köyü'ne araç ve gereçlerin yanısıra temiz su, kurtarma araçları ve 11 kişilik bir kurtarma ekibinin sevk edildiğini bildirdi.

    ARTÇI ŞOKLAR DEVAM EDİYOR

    Elazığ'da bu sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.

    Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi'nde yaklaşık bir dakika süren 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede saat 06.43 itibariyle, en küçüğü 2.6 en büyüğü ise 4.1 büyüklüğünde toplam 22 artçı sarsıntı meydana geldi.

    PALU'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI

    Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitine göre Palu İlçesi Gökdere Köyü'nde saat 05.14'te 2.8, 05.17'de 2.6, saat 05.20'de ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Karakoçan İlçesi'nde ise saat 05.12'de 2.8, saat 05.15'te ise 2.9 büyüklüğünde iki sarsıntı yaşandı.

    BAKANLAR YOLDA
    Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri ile birlikte deprem bölgesine gitti.

    Elazığ'da deprem: Ölü sayısı 57'ye yükseldi
    Kovancılar Belediye Başkanı, 6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 57'ye yükseldiğini açıklarken, Elazığ valiliği ölü sayısının 51 olduğunu bildirdi. Depremde 71 kişi de yaralandı

    Multimedya
    Elazığ'dan ilk görüntüler

    ARAÇLAR YOLLARI TIKADI, AMBULANSLAR GÜÇLÜKLE ULAŞABİLİYOR

    Depremin en fazla hasar verdiği Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Okçular köyüne giden yolda yoğunluk yaşanıyor. Depremzedelerin yakınlarının araçlarla yola çıkması sebebiyle, Okçular, Demirci, Gökdere ve Yukarı Kanatlı köylerine yardım amacıyla giden ambulanslar ve diğer yardım araçları, köy yolundaki yoğun trafik nedeniyle köye ulaşmakta zorluk çekiyor.

    Polisler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Ambulanslar uzun beklemenin ardından güçlükle yaralılara ulaşabiliyor.

    ELAZIĞ, BİNGÖL VE TUNCELİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

    Elazığı'daki 6 büyüklüğündeki depremin ardından okullar Elazığ ve Tunceli'de iki gün Bingöl'de de 1 gün tatil edildi.

    DEPREMDE ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ

    Elazığ'da meydana gelen depremde ölen ve yaralananların kimlikleri belli oluyor

    Okçular ve çevresindeki köylerden Kovancılar Devlet Hastanesi'ne getirilen ve hayatını kaybedenlerden 38 kişinin isimleri şöyle: "Hasret Kale, Süleyman Tosun, Halime Gündüz, Muhammed Zülfü Cimen, Hilal Yılmaz, Derviş Ersöz, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polat, Remziye Aydemir, Feyzullah Dağdöver, Telli Erdoğan, Meris Yüksel, Muhammed Emin Polat, Netice Polat, Medine Akdağ, Muhammed Özdoğan, Berivan Özdoğan, Özer Ürüt, Nazire Ürüt, Murat Ürüt, Fikri Özdoğan, Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuğba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ, Emrullah Akdağ, Yusuf Akdağ, Özcan Cirit, Nazile Cirit, Murat Cirit."

    Yaralananlardan bazılarının isimleri ise şöyle:

    ''Hilal Yağmur, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polar, Remzi Aydemir, Feyzullah Dağdöğer, Telli Özdoğan, Derviş Ersöz, Ramazan Karadağ, Fındık Karadağ, Melis Yüksel, Asiye Yüksel, Nazlı Ersöz, Remzi Aydemir, Mustafa Aydemir, Hakan Abdullah Dağdöğer, Berivan Yıldız, Rabia Aydemir, Yusuf Akdemir, Muhammed Yıldız, Harun Uygur, Hüseyin Yıldırım, Serhat Yıldız, Makbule Cirit, Emrullah Akdağ, Rukiye Yıldız, Mehmet Rıza Yıldız, Resul Cirit, Safiye Akdağ, Burhan Yüksel, Mücahit Yıldırım, Veysel Yıldız, Çiçek Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Adem Yıldırım, Fatma Kahraman, Mikail Yıldırım, Mülkiye Yıldız, Feyza Yıldırım, Ruşen Yıldırım, Cevahir Çiçek, Aynur Yıldırım, Gökhan Yıldız, Ayni Çimen, Naciye Yüksel, Arzu Uzun, Abdurrahman Cirit, Remziye Doğan, Veysel Yıldız, Esma Demirtaş''

    BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNDE

    Elazığ Valisi Muammer Erol, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a deprem hakkında bilgi veriyor.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgenaral Mustafa Korkut Özarslan ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Zafer Koç da, Yukarı Demirci köyündeki incelemelerinin ardından helikopterle Okçular Jandarma Karakol Komutanlığı'na geldiler.

    Vali Erol'un karakolda, bir süre önce deprem bölgesine gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a deprem hakkında bilgi verdiği bildirildi.

    EN ÇOK HASAR OKÇULAR VE YUKARI DEMİRCİ KÖYLERİNDE

    Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin en çok Kovancılar ilçesine bağlı Okçular ve Yukarı Demirci köylerinde can kaybına yol açtığı, bu iki köyde toplam 30 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

    Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Özarslan, Elazığ Jandarma Alay Komutanı Albay Halis Zafer Koç ile birlikte askeri helikopterle merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin can kaybı ve hasara yol açtığı Kovancılar ilçesine bağlı aşağı ile yukarı Kanatlı, Göçmeler, aşağı ile yukarı Demirci ve Okçular köylerinde incelemelerde bulunuyor.

    Vali Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin kent merkezinde can kaybına yol açmadığını, Kovancılara bağlı köylerde can kaybına neden olduğunu belirterek, ''Bana ulaşan bilgilere göre en çok can kaybı Okçular ve Yukarı Demirci köylerinde meydana geldi. Okçular'da 17, Yukarı Demirci köyünde 13, Kayalı, Yukarı Kanatlı ve Göçmeler köylerinde de 3'er vatandaşımız yaşamını yitirdi. Şu anda Kovancılar Devlet Hastanesinde 61, Elazığ Devlet Hastanesinde 17 yaralı vatandaşımız bulunuyor. Yukarı Demirci köyünde enkaz altındaki 4 kişinin kurtarılmasına çalışılıyor'' dedi.

    Askeri helikopterlerin depremin hasara yol açtığı köylere su, erzak ve battaniye taşıdığı, Türk Kızılayı ekiplerinin çadır kurma çalışmalarına başladığı bildirildi.

  • #2
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    diyarbakırdan hissedildi gece uyandım
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #3
    papatyabahçesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ekim.2009
    Mesajlar
    3,209
    @papatyabahçesi







    biz de muş ta fazlasıyla sallandık.oradakilere Allah sabır versin

  • #4
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    Yaa çok fecii bir olay,devam ediyormuş hala sallantılar.
    İnşallah en hafif şekilde atlatılır.
    Yaşayan herkese gelmiş geçmiş olsun arkadaşlar..

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Allah yardımcıları olsun,gelmiş geçmiş olsun.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #6
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Allah sabır versin, çok geçmiş olsun.
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #7
    Selma Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    çorum
    Mesajlar
    22,939
    @Selma Hoca







    Allah yardımcıları olsun geçmiş olsun,maalesef ölü sayısıda artmaya devam ediyor.
    Önceokulöncesi alanında lider ve öncü tek site...

  • #8
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    çok geçmiş olsun.
    vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin..
    ölü sayısı daha da artmaz inşallah..
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #9
    alicebeg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Kasım.2009
    Mesajlar
    3,090
    @alicebeg







    sallanmaya devam ediyoruzdua edin nolur fiziksel olarak bişey yok ama psikolojimiz bozuldu





    şafak vakti yarın.....

  • #10
    ** kevser** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Denizli-Elazığ(üye numaramda 23 tevafuk işte:))
    Mesajlar
    2,349
    @** kevser**







    Artçılar ve ölü sayısı artıyor.

    nolur dua edin böyle zamanlarda bizim yapabileceğimiz tek şey dua etmek.

    şuan psikolojim alt üst.yaşadığım en şiddetli ve EN UZUN süren depremde hiç bitmeyecek sandım inanın..
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Elazığ
      Konu Sahibi bekici Forum SEMİNER TALEPLERİNİZ, İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 16.Aralık.2011, 10:54
    2. siirt,elazığ,mardin,van, diyarbakır elazığ yazacaklar
      Konu Sahibi didemc.06 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2011, 20:05
    3. Elazığ'da hafif şiddette deprem
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Ağustos.2011, 05:56
    4. Elazığ'da bir deprem daha =(
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 24.Nisan.2010, 15:54
    5. Elazığ'a atananlar
      Konu Sahibi ** kevser** Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 16.Eylül.2009, 13:18

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş