Dikkat! Yağmur ve kar geliyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Dikkat! Yağmur ve kar geliyor

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    Dikkat! Yağmur ve kar geliyor





    Dikkat! Yağmur ve kar geliyor

    Bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın batısı, yarın sabah saatlerinde ise Marmara'nın doğusu ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam ve gece Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'un batı yakası), yarın sabah Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İstanbul'un doğu yakası) ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

    Vatandaşlardan ve ilgililerden ani sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

    KAYAK MERKEZLERİNDE DURUM

    Yurttaki bazı kayak merkezlerinde kar kalınlığının kayak için yeterli olduğu, bazılarında ise yeterli oranda kar bulunmadığı bildirildi.Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 180 santimetre olarak ölçüldü.Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, kar yağışının ardından kayak merkezindeki kar kalınlığının arttığını söyledi.

    Kayak merkezindeki tüm pistlerin açık olduğunu bildiren Eroğlu, “Bu yıl Sarıkamış'a yoğun ilgi var. Kayak merkezimizdeki otellerin hepsi doldu. Şu anda rezervasyonları ilçe merkezindeki otellere yönlendiriyoruz. Bu ilginin nisan ayına kadar devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

    PALANDÖKEN

    Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 170 santimetre olarak ölçüldü.Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer, aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışıyla Palandöken'de kar kalınlığının 1 metre 70 santimetreye ulaştığını bildirdi.

    Pistlerdeki kar kalitesinin de iyi olduğunu ifade eden Avşarer, “Bu yıl çok iyi bir kayak sezonu geçiriyoruz. Kar sıkıntısı yaşamadık. Mart ayına rağmen kayak merkezinde kar kalınlığı giderek artıyor” dedi.Kayakseverlerden bekledikleri ilgiyi gördüklerini ifade eden Avşarer, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90 olduğunu belirtti.

    ULUDAĞ

    Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 170 santimetre olarak ölçüldü.Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, oteller bölgesindeki kar kalınlığı geçen haftaya göre 10 santimetre düştü.

    En son salı günü kar yağan bölgede yağışın cuma gününden itibaren yeniden etkili olması bekleniyor.Gündüz eksi 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, gece eksi 6 dereceye kadar düşüyor.

    ERCİYES

    Son yağışlarla Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı bu sabah 150 santimetre olarak ölçüldü. Kayak merkezi yetkilileri, havanın açık olduğunu, hafta sonu çok sayıda kayakseverin Erciyes'e gelmesinin beklendiğini kaydetti.

    ILGAZ

    Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde 90 santimetre olan kar kalınlığı tatilcilerin ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürüyor. Ilgaz Oteller Birliği Başkanı Mehmet Pattabanoğlu, kayak pistlerindeki kar kalınlığının yeterli seviyede olduğunu bildirdi.

    Pattabanoğlu, yağıştan işletmecilerin memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    “Şu anda kar kalınlığı yaklaşık 1 metre. Hafta içi otellerdeki doluluk oranı yüzde 50 seviyelerine düşse de özellikle cuma ve pazar günlerindeki yoğunluk hava sıcaklığına göre yüzde 100'ü buluyor. İşletmecilerimiz hafta sonu Ilgaz'ı tercih eden misafirlerimizin güzel bir tatil geçirmesi için ellerinden geleni yapıyor.”

    KARTALKAYA

    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Kartalkaya'da 2 gündür aralıklarla yağan karın ardından 125 santimetre olan kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü. Otellerin yüzde 80 oranında dolu olduğu bildirildi.

    ATABARI

    Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 40 santimetre olduğu bildirildi. Mersivan Dağı'ndaki kayak merkezinin yetkilileri, bölgedeki kar kalınlığının 40 santimetre civarında olduğunu belirtti.Kayak merkezindeki pistin kayak yapmaya elverişli olduğunu ifade eden yetkililer, merkezin yolunun araç trafiğine açık olduğunu, ulaşımda sorun yaşanmadığını kaydetti.

    SAKLIKENT

    Antalya yakınlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi'nin İşletme Müdürü İsa Alemdar, Saklıkent'te pistin alt kesimlerinde kar bulunmadığını, bu nedenle tesislerin profesyonel kayakçılar dışındaki ziyaretçiler için kayak yapmaya uygun olmadığını söyledi.İsa Alemdar, zirve ve orta kesimlerde kar kalınlığının 30 santimetre civarında olduğunu kaydederek, ziyaretçilerin daha çok hafta sonları motel yakınlarında kar topu oynamayı tercih ettiğini bildirdi.

    Alemdar, 11 odası bulunan Saklıkent'teki motelde hafta sonları doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu ancak günübirlik ziyaretlerin de sürdüğünü belirtti.

    KARTEPE

    Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'deki The Green Park Kartepe Resort Otel kayak tesislerinde kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü.Kar kalınlığının yetersiz olması dolayısıyla uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen, 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski bulunan, dereceleri zor, orta ve kolay arasında değişen 18 kayak pisti kapalı bulunuyor.

    Kartepe'deki tek konaklama merkezi olan 5 yıldızlı, 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli otelde doluluk oranının yüzde 70 olduğu öğrenildi.

    DAVRAZ

    Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde, oteller bölgesindeki birinci pistte kar yer yer eridi. Birinci pist, kar kalınlığının yeterli olmaması yüzünden kayak yapmak için elverişsiz hale geldi.Daha yukarı kesimdeki ikinci ve üçüncü pistlerde ise 1 metreden fazla kar bulunduğu, bu pistlerin kış sporları için elverişli olduğu bildirildi.

    BOZDAĞ

    Ege Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'ın kayak yapmak için uygun olmadığı bildirildi. İzmir Özel İdaresine ait Bozdağ Kayak Tesisleri bölgesinde bulunan karın son yağmurla iyice eridiğini belirtildi. Kar kalınlığının kayak için elverişli olmadığını ifade eden yetkililer

    ALINTI...


    BURAYA DÜN 2 SAAT ÇOK GÜZEL YAĞDI. TUTMADI AMA HEMEN ERDİİ
    2 YILDIR KARDA YÜRÜYÜŞ YAMAMIŞTIM. DOYA DOYA YÜRÜDÜM.
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    bilgilendirme için teşekkürler canım.
    akşamdan beri burada yağmur yağıyor..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. yaz geliyor,karpuzlar soframıza geliyor..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum Yaz Mevsimi Etkinlikleri
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 11.Haziran.2016, 17:32
    2. yağmur
      Konu Sahibi burcusanlı Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 21.Kasım.2011, 21:46
    3. Kavurucu sıcakların ardından sağanak yağmur geliyor
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 31.Temmuz.2011, 13:08
    4. Dikkat Bu ne anlama geliyor
      Konu Sahibi Aycom Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Nisan.2010, 17:26
    5. YAĞMUR
      Konu Sahibi sundance Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 01.Temmuz.2009, 20:47

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş