Yağmur devam edecek


Yurdun büyük bölümünde kuvvetli yağışlar devam edecek. Sel, su baskını ve heyelan konusunda vatandaşlar uyarıldı....



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, yurt genelinde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar devam edecek. Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege Kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya, Kahramamaraş, Niğde ve Adana’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.
Sıcaklıklar batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgâr genellikle batı ve güneybatı (Lodos), Marmara’nın batısında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Köyde hortum paniğiOsmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Durmuşsofular köyünde çıkan hortumda 3 ev yıkıldı, 7 ev hasar gördü, yıkılan evin enkazında kalan Fatma Haytaoğlu (43), yaralı olarak kurtarıldı. Kızık köyünde de hortum bir okulun çatısını uçurdu.


MİLLİYET.COMTR